Endine MM-piloot: Oliver Solberg on järgmine autoralli suur staar

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Block ja Oliver Solberg
Ken Block ja Oliver Solberg Foto: Oliver Solberg / Facebook

Autoralli maailmameistri Petter Solbergi poeg Oliver, kes on juhtimas ka Eesti meistrivõistlusi, on endise MM-piloodi Ken Blocki arust järgmine suur staar.

Solberg võttis märtisis Ameerikas osa 100 Acre Wood Rallilt, kus ta oli  kuueteistkümnest kiiruskatsest kuuel kiireim, kuid lõppkokkuvõttes lõpetas noor piloot ralli teisel kohal Barry McKenna seljataga. Solbergi tulemust rikkus ka rehvipurunemine ning purunenud esiklaas.

«Oliver on suurepärane noormees. Tean teda ajast, kui ta oli veel kuue aastane. Tema isa Petter oli talle kohe algusest peale abiks. Sellest on kasu olnud,» rääkis Block Autospordile.

«Oliver on nutikas poiss, kellel on hea iseloom. Nüüd on ta jõudnud sinnamaani välja, kus ta on jõudmas maailma tipule lähedale. Ma usun, et temast saab autoralli maailmas järgmine suur tegija,» lausus Block.

«Olen teda ka ise aidanud, et ta saaks veelgi paremaks sõitjaks. Tegime koos näiteks «Gymkhana 10» video. Tema on meie spordiala suur talent ning tulevane staar,» usub Block.

Solberg sõidab sel hooajal Ameerikas veel viis rallit Subaruga, kuid samas jätkab ta Volkswagen Polo R5-ga võistlemist ka Lätis ja Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles