Õpetaja vallandati ujumistrikoos tehtud foto pärast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Kuvšinnikova
Tatjana Kuvšinnikova Foto: vk.com

Venemaa õpetaja kaotas töö, sest avaldas sotsiaalmeedias foto, millel ta poseerib ujumistrikoo väel, kaelas taliujumisvõistluselt võidetud medalid.

38-aastane Tatjana Kuvšinnikova ei osanud ettegi kujutada, millise möllu ta põhjustab kui oma foto 3. veebruaril Venemaa facebookina tuntud vk.com-i üles laadis.  

Pildil poseerib Lõuna-Siberist pärit naine ujumistrikoo väel, seistes jaanuarikuu pakasega õues paadisillal, kaelas kolm värskelt võidetud medalit ning käes diplom.  

Pioneeri järve võistluse järel, 27. veebruaril 2019, teatab pildiallkiri. Vene keele ja kirjanduse õpetajana leiba teeninud Kuvšinnikova kuulub ka Venemaa taliujumise liitu ning võistleb ka avaveeujumise võistlustel.

Venemaa meedia teatel nägi ühe Kuvšinnikova õpilase vanem fotot ning teatas  sellest murelikult kooli direktorile. Õppeasutuse juhtkond pidas pilti plekiks kooli mainele ning õpetajat survestati kirjutama alla lahkumisavaldusele.

«Inimeste reaktsioon oli kummaline. See oli ebameeldiv ja ootamatu,» ütles Kuvšinnikova meediale enne koolist vallandamist. «Küllap tuli see kadedusest,» arvas ta.

Kuvšinnikoval oli ka pooldajaid. Näiteks toetasid teda paljud õpilased ja lapsevanemad, kes protestisid kooli juhtkonna otsuse vastu, sest pidasid naist heaks õpetajaks. Nad saatsid koolijuhtkonnale ka ühise kirja, kuid see Kuvšinnikovat ei päästnud.

Skandaali põhjustanud pilti pole naine aga tänini eemaldanud ning seda võib endiselt tema VK-profiilist näha. Ka on foto all valdavalt teda toetavad kommentaarid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles