Froome kukkus Kataloonia velotuuril, Kangert lõpetas peagrupis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: JOSEP LAGO / AFP

Hispaanias jätkuval seitsmepäevalisel Kataloonia velotuuri teise etapi võitis austraallane Michael Matthews (Team Sunweb).

Matthews pani 166,7 kilomeetri pikkusel ja tasasel pinnal sõidetud etapil oma paremuse maksma finišisirgel, edestades seal jalgratta jagu hispaanlast Alejandro Valverdet (Movistar Team) ja Lõuna-Aafrika Vabariigi ratturit Daryl Impeyd (Mitchelton-Scott).

Ainsa eestlasena Kataloonia velotuuril osalev Tanel Kangert (EF Education First) ületas finišijoone peagrupi lõpuosas, saades kirja 53. koha ja võitjaga sama aja. Tuuri soosikute hulka kuulunud Chris Froome (Team Sky) kukkus 40 kilomeetrit enne finišit ja kaotas võitjale üle 14 minuti.

Esimesel etapil 100. koha saavutanud Kangert parandas tuuri üldarvestuses kohta, asudes nüüd 54. positsioonil. Eestlane kaotab tuuri liidrile, avaetapi võitnud belglasele Thomas De Gendtile (Lotto Soudal) kahe minuti ja 58 sekundiga. Poodiumikoht on aga kümne sekundi kaugusel. Froome langes üldarvestuses 136. kohale (+17.02).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles