Soome avas EM-valiksarjas punktiarve

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jalgpallikoondis.
Soome jalgpallikoondis. Foto: VAHRAM BAGHDASARYAN / EPA

Soome jalgpallikoondis avas 2020. aasta EM-valiksarjas punkti- ja võiduarve, alistades võõrsil Armeenia rahvusmeeskonna 2:0.

Soome haaras juhtohjad juba 14. minutil, kui sihile jõudis Fredrik Jensen ning lõppseisu vormistas umbes veerand tundi enne lõpuvilet Pyry Soiri. Armeenial vastust polnud.

EM-valiksarja avamängus sama tulemusega võõrsil Itaaliale alla jäänud Soome asub J-alagrupis kolme punktiga neljandal kohal. Armeenia sai teise kaotuse ja jätkab nullil. 

Täiendatud kell 23.44:

Samas alagrupis sai kolm punkti juurde Itaalia, kes alistas kodus suisa 6:0 terve teise poolaja arvulises vähemuses mänginud Liechtensteini. Itaalia eest lõi kaks väravat penaltist vanameister Fabio Quagliarella, ühe lisasid Stefano Sensi, Marco Verratti, Moise Kean ja Leonardo Pavoletti, kes on Ragnar Klavani klubikaaslane Cagliaris.

Bosnia Hertsegoviina mängis kodus 2:0 eduseisu maha 2:2 viigiks Kreeka vastu. Võõrustajate väravate eest hoolitsesid Edin Visca ja Miralem Pjanic. Kreeka tabamused lõid Konstantinous Fortounis penaltist ja Dmitrios Kolovs.

Kokku löödi koguni kolmes mängus kuus väravat. Kõik tulemused:

  • Armeenia – Soome 0:2
  • Bosnia ja Hertsegoviina – Kreeka 2:2
  • Itaalia – Leichtenstein 6:0

Seis J-alagrupis: Itaalia 6 punkti, Kreeka 4 p, Bosnia ja Hertsegoviina 4 p, Soome 3 p, Armeenia 0 p, Liechtenstein 0 p.

  • Iirimaa – Gruusia 1:0
  • Šveits – Taani 3:3

Seis D-alagrupis: Iirimaa 6 punkti, Šveits 4 p, Taani 1 p, Gibraltar 1 p, Gruusia 0 p (Taani ja Gibraltar pidanud ühe, ülejäänud kaks mängu)

  • Malta – Hispaania 0:2
  • Norra – Rootsi 3:3
  • Rumeenia – Fääri saared 4:1

Seis F-alagrupis: Hispaania 6 punkti, Rootsi 4 p, Rumeenia 3 p, Malta 3 p, Norra 1 p, Fääri saared 0 p.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles