Miami Openi Kanada ime: kaks noort kanadalast kaheksa parema seas

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor kanadalane Felix Auger-Aliassime on saanud juba kuus võitu järjest
Noor kanadalane Felix Auger-Aliassime on saanud juba kuus võitu järjest Foto: Lynne Sladky / AP/Scanpix

Miami Openi ATP1000 tenniseturniiril on kaheksa parema sekka jõudnud koguni kaks noort kanada tennisisti. Felix-Auger Aliassime ning Denis Šapovalov.

Läbi kvalifikatsiooni turniiri Miami Openi veerandfinaali murdnud tumedanahaline Auger Aliassime on saanud nüüd kuus võitu järjest. Viimati alistas ta kaheksandikfinaalis grusiinlase Nikoloz Basilasvili 7:6, 6:4 ja kohtub veerandfinaalis Nick Kyrgiose välja lülitanud horvaat Borna Coriciga.

Felix-Auger Aliassime treener Frederic Fontang usub, et 18-aastasel kanadalasel oli tohutu kasu Roger Federeriga koos treenimisest pisut rohkem kui aasta tagasi Dubais. «Oli äärmiselt oluline ise näha ja ise tunda, mis moodi treenivad parimad,» ütles ta Radio Canadale.

Fekix nägi, et Federer pole mitte ainult talent, vaid ka näeb palju vaeva. Auger-Aliassime lisas: «Hoolimata sellest, et Federer on elav legend, on ta väga tore inimene. Ta on alandlik ja austab teisi. Siiani teretame alati kui trehvame,»

«Füüsis muutub, mängijad on noorest peast suuremad ja tugevamad. Tulevik kuulub mängijatele, kes eskimatud nagu Djokovic, servivad nagu Federer ja tõrjuvad nagu Murray,» arvas Šapovalov, kes on vaimustuses Federeri mentaalsest poolest. «Mul on veel pikk tee minna, et Federeri tasemeni küündida,» rääkis ta. 19-aastane vasakukäeline Šapovalov alistas kaheksandikfinaalis endast aasta vanema kreeklase Stefanos Tsitsipase kolmes setis 4:6, 6:3 ja 7:6 (3) ning kohtub pääsu eest poolfinaali 21-aastase ameeriklase Frances Tiafoe`ga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles