Tõstmise Pariisi olümpiakavva võtmisel ranged reeglid

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ROKi spordidirektor Kit McConnell (paremal), rääkimas Sergi Bubkaga  ROKi juhatuse miitingul
ROKi spordidirektor Kit McConnell (paremal), rääkimas Sergi Bubkaga ROKi juhatuse miitingul Foto: LAURENT GILLIERON / EPA/Scanpix

Tõstmine kaasatakse Pariisi 2024. aasta olümpiamängudele vaid juhul kui Rahvusvaheline Tõsteliit annab kogu oma dopinguvastase tegevuse üle Rahvusvahelisele Testimisagentuurile.

Just selline otsuse võttis eile Lausanne`s vastu Rahvusvahelise Olümpiakomitee juhatus.

ROKi spordidirektor Kit McConnell hoiatas, et Rahvusvaheline Tõsteliit (IWF) peab rangelt järgima Rahvusvahelise Testimisagentuuri (ITA) nõudmisi ning nende tingimuste rakendamist kontrollitakse järjepidevalt.

Hetkel on tõstmise Pariisi 2024. aasta olümpiamängude kavas tingimuslikult.

McConnell lisas, et vastav leping Rahvusvahelise Tõsteliidu ning Testimisagentuuri vahel sõlmitakse lõplikult lähipäevil. Ta kinnitas, et kui lepingutingmusi korrektselt täidetakse, siis jõustub automaatselt ROKi otsus ning tõstmine kaasatakse täieõiguslikult Pariisi olümpiamängude kavva.

«Kui midagi peaks aga juhtuma, siis sellest teavitakase koheselt ROKi juhatust ning me võtame kasutusele kokkulepitud meetmed,» lisas McConnell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles