Ferrari ja Red Bull lahkuvad F1-tiimide liidust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari meeskond.
Ferrari meeskond. Foto: SCANPIX

Vaidlus eelarvepiirangute üle on lõhki löönud vormel1-tiimide liidu (FOTA).

Autosport.com annab teada, et pärast hooaja viimast etappi Brasiilias otsustasid Scuderia Ferrari ja Red Bull Racing organisatsioonist lahkuda. Mõlemad meeskonnad saatsid FOTA-le ametliku pöördumise nad liidust välja arvata.

Mõlemad meeskonnad keeldusid otsust kommenteerimast. Samas kinnitas FOTA esindaja, et kaks tiimi on väljendanud soovi liidust välja astuda. Samas ei olnud ta nõus täpsustama, millised tiimid need on. Vastavalt vabatahtliku organisatsiooni põhikirjale saab liidu liikmesuse peatada alles kaks kuud pärast ametlikku pöördumist.

F1 tiimide liit ühendab 11 GP-l osalevast kaheteistkümnest tallist. Möödasaanud hooajal keeldus organisatsioonis osalemast HRT. Ferrari ja Red Bulli lahkulöömine paneb kahtluse alla organisatsiooni elujõulisuse, kuna FOTA esines läbirääkimistel kommertsõiguste omanike ja FIAga kõigi tallide nimel. Teoreetiliselt võib kahe tiimi lahkumine tuua kaasa organisatsiooni lagunemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles