Korsika MM-ralli viimaste aastate valitseja Ogier lõikab muudatustest kasu

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Karli Saul/SCANPIX / Karli Saul

Autoralli MM-sarja valitsev meister Sebastien Ogier (Citroën) tunneb end käimasoleva nädala lõpul sõidetava Korsika asfaldiralli eel enesekindlalt.

Kuus aastat järjest maailmameistriks kroonitud 35-aastane Ogier on Prantsusmaale kuuluval saarel viimasel kolmel aastal poodiumi kõrgeimale astmele kerkinud kahel korral. Kaks hooaega tagasi teenis prantslase ees esikoha belglane Thierry Neuville (Hyundai).

Käimasoleval aastal hoiab ta parasjagu kolme etapi järel MM-sarja üldarvestuses eestlase Ott Tänaku (Toyota) järel teist kohta, olles võitnud nii hooaja avaetapi Monte Carlos kui ka kaks ja pool nädalat tagasi peetud Mehhiko ralli. Tänavusel Korsika rallil on võrreldes mulluse hooajaga ligi 80 protsenti teedest täiesti uued.

«Marsruut on taas sel aastal üsna palju muutunud, kuid seda on siin ka varem juhtunud, mis on tähendanud, et mul on sageli olnud vaja uute kiiruskatsetega harjuda, aga see kipub mulle sobima,» ütles Ogier WRC ametliku kodulehekülje vahendusel.

«See (kiiruskatsete muutumine – toim) lisab rallile veidi stressi ja adrenaliini ning võib [sõitjate vahel] kaasa tuua suuremad vahed kui tavaliselt,» hindas kogenud sõitja.

Autoralli MM-sarja neljas etapp Korsika asfaldiralli on kavas 28.–31. märtsini. Juba homme hommikul sõidetakse Korsikal testikatse, ralli esimene kiiruskatse on kavas reedel Eesti aja järgi kell 9.29.

MM-sarja üldseis sõitjate arvestuses:

  1. Ott Tänak (Toyota Gazoo Racing WRT) 65 punkti
  2. Sebastien Ogier (Citroën Total WRT) 61
  3. Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis WRT) 55
  4. Kris Meeke (Toyota Gazoo Racing WRT) 35
  5. Elfyn Evans (M-Sport Ford WRT) 28
  6. Esapekka Lappi (Citroën Total WRT) 20

MM-sarja üldseis tiimide arvestuses:

  1. Toyota 86 punkti
  2. Citroën 78
  3. Hyundai 77
  4. M-Sport 45
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles