Kes võib Miamis ohustada naiste tennise maailma edetabeli esikohta?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste tennise esireket Naomi Osaka piirdus Miami turniiril kolmanda ringiga. See võib ta kukutada liidrikohalt.
Naiste tennise esireket Naomi Osaka piirdus Miami turniiril kolmanda ringiga. See võib ta kukutada liidrikohalt. Foto: MPI04/Capital Pictures / MPI04/Capital Pictures

Tänavust tennisehooaega maailma edetabeli esikohalt alustanud, kuid kehvade tulemuste tõttu sealt kolmandaks langenud rumeenlanna Simona Halep võib eeloleval esmaspäeval oma positsiooni taastada.

Selleks peab 27-aastane Halep kõrgetasemelise Miami tenniseturniiri poolfinaalis alistama tšehhitar Karolina Pliškova. Hetkel asub Halep nn jooksvas edetabelis 5782 punktiga teisel kohal ning jaapanlannast liidril Naomi Osakal on 6021 silma.

Halepi triumf Miami turniiri poolfinaalis kasvataks ta punktisumma 6042 ja turniirivõit 6392 peale. Jooksvas edetabelis neljandaks tõusnud Pliškova ei parandaks Halepi alistamisega oma kohta pingereas, kuid turniirivõiduga kerkiks ta teisele tabelireale, möödudes sel juhul just Halepist kaasmaalannast Petra Kvitovast.

Kui Halep ja Pliškova moodustavad Miamis ühe poolfinaalpaari, siis vastamisi on ka Eesti ja Austraalia esinumbrid ehk Anett Kontaveit ja Ashleigh Barty. Mõlemad tõusevad esmaspäeval avaldatavas maailma edetabelis karjääri kõrgeimale kohale, Kontaveit hetkeseisuga 14. ja Barty üheksandale positsioonile.

Emma-kumma võit poolfinaalis parandaks küll märkimisväärselt nende punktisummat, aga mitte kohta edetabelis. Barty ei tõuseks isegi turniirivõiduga üheksandalt kohalt kõrgemale, Kontaveidil on aga sihikul 12. koht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles