Blogi: Kontaveidi jaoks lõppes pikkade vihmapausidega tipnenud ajalooline teekond Miami turniiri poolfinaalis (2)

Postimees Sport
Copy

Miamis karjääri suurima saavutuseni ehk WTA Premier Mandatory turniiril poolfinaali jõudnud Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 19.) pidi nelja parema hulgas tunnistama tulemusega 3:6, 3:6 Austraalia esinumbri Ashleigh Barty (WTA 11.) paremust. Vaata täpsemalt Postimehe allolevast blogist!

Algse kava kohaselt neljapäeval Eesti aja järgi kell 19 peaväljaku esimese kohtumisena algama pidanud matš lükkus vihma tõttu esmalt tunni jagu edasi. Agressiivselt alustanud Kontaveit asus kohtumist 2:0 juhtima, kuid siis saabus taas vihmasadu. Enam kui kaks tundi kestnud pausi järel tulid tennisistid taas väljakule ning Barty tõi tabloole 2:2 viiginumbrid, kuid siis avanesid taas taevaluugid.

Mitu korda veel edasi lükatud matš jätkus lõpuks pärast ühtekokku neli ja pool tundi kestnud vihmapausi reedel Eesti aja järgi ligi pool tundi pärast südaööd, mil Barty haaras kohtumise juhtohjad enda kätte ning ei lasknud neist lahti vastasseisu lõpuni.

Avasetis murdis austraallanna kaks korda Kontaveidi pallingugeimi, teenides ühtlasi 38 minutiga kindla 6:3 võidu. Teist setti alustas aga omakorda murdega eestlanna, kes läks ka 3:1 juhtima, ent seejärel enam Barty tagasi ei vaadanud, kui teenis viis järjestikku geimivõitu ning sammus tund ja 17 minutit kestnud kohtumise järel üldskooriga 6:3, 6:3 finaali. Matši jooksul servis Kontaveit kaks ässa Barty kolme vastu, topeltvigu tehti võrdselt neli. Kõikidest punktidest (109) võitis Kontaveit 46 ja Barty 63.

Järgmisel kuul sarnaselt Kontaveidile 23-aastaseks saav Barty kohtub oma elu suurimas finaalis kas rumeenlanna Simona Halepi (WTA 3.) või tšehhitari Karolina Pliškovaga (WTA 7.), kellest mõlemad on endised maailma esireketid.

Enne mängu: 

Nii Kontaveit kui ka Barty kerkivad esmaspäeval avaldatavas maailma edetabelis karjääri kõrgeimale kohale, eestlanna hetkeseisuga 14. ja Barty üheksandale positsioonile. Emma-kumma võit poolfinaalis parandaks küll märkimisväärselt nende punktisummat, aga mitte kohta edetabelis. Barty ei tõuseks isegi turniirivõiduga üheksandalt kohalt kõrgemale, Kontaveidil on aga sihikul 12. koht. 

23-aastane Kontaveit ja aprillis temaga samaealiseks saav Barty kohtusid 2014. aasta Wimbledoni kvalifikatsiooniturniiril ja toona jäi tulemusega 6:7 (5), 6:3, 6:3 peale eestlanna. Praegune Eesti ja Austraalia esinumber kohtusid aastate eest omavahel ka noorteklassis, kus omavaheliste mängude seis jäi 1:1. 

Kontaveidi mängud Miami turniiril:

1. ring: vaba
2. ring: Amanda Anisimova (USA, WTA 73.) 6:3, 1:6, 6:4
3. ring: Ajla Tomljanovic (Austraalia, WTA 40.) 7:6 (3), 2:6, 7:6 (4)
4. ring: Bianca Andreescu (Kanada, WTA 24.) 6:1, 2:0 (loobumisvõit)
Veerandfinaal: Su-Wei Hsieh (Taiwan, WTA 27.) 3:6, 6:2, 7:5  

Barty mängud Miami turniiril:

1. ring: vaba
2. ring: Dajana Jastremska (Ukraina, WTA 37.) 6:4, 6:1
3. ring: Samantha Stosur (Austraalia, WTA 83.) 6:0, 6:3
4. ring: Kiki Bertens (Holland, WTA 8.) 4:6, 6:3, 6:2
Veerandfinaal: Petra Kvitova (Tšehhi, WTA 2.) 7:6 (6), 3:6, 6:2  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles