Järgmine Eesti koondislane on sattunud Norra maksuameti huviorbiiti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Dmitrijev Hønefossi särgis.
Aleksandr Dmitrijev Hønefossi särgis. Foto: honefossbk.no

Norra maksuamet on juba mitu aastat uurinud Eesti jalgpallikoondislase Raio Piiroja võimalikku maksupettust, nüüd on aga maksuameti huviorbiiti sattunud teinegi Eesti koondislane – endine Hønefossi mängija Aleksandr Dmitrijev.

Seoses Piiroja juhtumiga on Norra maksuamet tähelepanu pööranud teistelegi jalgpalliklubidele ning nüüd otsustati uurida Hønefossi ja Dmitrijevi palgasuhet, kirjutab Ringerikes Blad.

Sarnaselt Piirojale esindab ka Dmitrijevit Sport&Net Grupp OÜ ning ka sama agent.

«Maksuamet algatas n-ö piiratud uurimise. See tähendab, et nad uurivad vaid üht kindlat asja, milleks antud juhul Aleksandr Dmitrijeviga seoses tehtud rahaülekanded,» selgitas Hønefossi esimees Ivar Gunnar Lia.

Ringerikes Bladi andmetel uuritakse Hønefossi ja Dmitrijevi vahelist lepingut ning sellega seonduvalt ka klubi raamatupidamist.

Ajalehel on teada ka Dmitrijevi aastapalgad – 2008. aastal teenis ta maksuameti andmetel 164 000 Norra krooni, aasta hiljem 225 672 Norra krooni ning 2010. aastal 470 524.

Ringerikes Bladi hinnangul Dmitrijeviga sama taseme mängija Umaru Bangura aga teenis 2008. aastal 448 061 Norra krooni, 2009. aastal 456 310 Norra krooni ning aasta hiljem 513 795 Norra krooni.

Lia ei soovinud meeste palganumbrite erinevust kommenteerida. «Ma ei saa praegu sel teemal rääkida, aga me ei taha midagi varjata,» sõnas Lia.

Praegu mängib Dmitrijev Venemaa esiliigas FK Urali ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles