Argentina jalgpallitäht lõpetas koondisekarjääri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonzalo Higuain.
Gonzalo Higuain. Foto: Matthew Childs / REUTERS

2014. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalis Argentina algkoosseisu kuulunud ründaja Gonzalo Higuain teatas 31-aastaselt koondisekarjääri lõpetamisest.

Selles mälestusväärses finaalis, kus Argentina jäi Saksamaale lisaajal 0:1 alla, luhtas Higuain supervõimaluse ning pälvis seejärel kaasmaalaste kriitika. Kümmekond minutit enne normaalaja lõppu vahetati ta pingile. Saksamaa võiduvärava lisaajal lõi Mario Götze.

«Minu aeg Argentina koondises on lõppenud,» sõnas Higuain. «Paljudele inimestele valmistab see kindlasti rõõmu, nüüd vaatan seda (koondisejalgpalli) väljastpoolt. Olen koondise peatreeneriga sellest rääkinud ja oma seisukohta talle selgitanud,» märkis Higuain ning lisas, et tahab perega rohkem koos aega veeta.

Higuaini numbrid rahvusmeeskonnas on mõnele spordisõbrale üllatavalt soliidsed: kokku esindas ta koondist 75 mängus, saades kirja ka 31 tabamust, millega asub Argentina kõigi aegade väravalööjate edetabelis kuuendal kohal. Eespool on Lionel Messi (65), Gabriel Batistuta (54), Sergio Agüero (39), Hernan Crespo (35), Diego Maradona (34).

Praegu mängib Higuain igapäevajalgpalli Inglismaal Londoni Chelseas, olles seal laenulepingu alusel Torino Juventusest. Käimasoleval Premier League’i hooajal on ta sahistanud võrku kolm korda. Aastatel 2007-2013 kuulus ta Hispaania tippklubi Madridi Reali hingekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles