Mati Alaver jäi treeneripaberist ilma, Andrus Veerpalu mitte (8)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu (paremal) ja Mati Alaver 2011. aasta pressikonverentsil, kui teemaks oli Veerpalu enda dopingukahtlustus.
Andrus Veerpalu (paremal) ja Mati Alaver 2011. aasta pressikonverentsil, kui teemaks oli Veerpalu enda dopingukahtlustus. Foto: RAIGO PAJULA / AFP

Eesti Olümpiakomitee treenerite kutsekomisjon otsustas tänasel koosolekul tunnistada kehtetuks Mati Alaveri kutsetunnistuse, Andrus Veerpalule jäeti tunnistus alles.

Kuueliikmeline komisjon oli koos täies koosseisus ja võttis selle kõneisiku, Eesti Olümpiakomitee esindaja Toomas Tõnise sõnul nii Alaveri kui Veerpalu osas seisukoha vastu «absoluutselt üksmeelselt».

«Lähtuvalt olümpiakomitee täitevkomitee antud suunistest ja teadmisest, et Mati Alaveri suhtes on antud tunnistused ja algatatud ka kriminaalmenetlus, otsustasime tema kutsetunnistuse lugeda kehtetuks,» sõnas Tõnise teeneka suusatreeneri kohta.

Teatavasti esitas EOK täitevkomitee märtsi alguse koosolekul täiskogule ettepaneku vabastada Alaver täitevkomitee liikme kohalt ning nii tema kui Andrus Veerpalu EOK liikme staatusest. Samuti võeti neilt EOK teenetemärk ja anti treenerite kutsekomisjonile suunis mõlemalt ka treenerikutse ära võtta.

Kui Alaveri suhtes järgis komisjon suunist, siis veredopingu kasutamist tunnistanud Andreas Veerpalu isa Andrus Veerpalu osas mitte.

«Kuna meil ei ole üht- ega teistpidist ametlikku kinnitust Andrus Veerpalu seotuse osas, otsustasime kuni täiendavate asjaolude selgumiseni tema kutsetunnistust mitte pikendada. Kui need ilmnevad – olgu siis olukorda leevendavad või karmistavad -, saame kujundada uue seisukoha. Praegused teadmised on liiga kaudsed. Leidsime, et vajame rohkem konkreetsust,» sõnas Tõnise.

Ta andis mõista, et taolise seisukoha kujunemisel etendas olulist rolli tõsiasi, et Veerpalu neli aastat kehtinud kutsetunnistus kaotab tänavu maikuus niikuinii kehtivuse. «Ma ei kinnita ega lükka ümber, kas see oli määrav tegur või mitte,» poetas kauane spordiametnik.

Treenerite kutsekomisjoni kuuluvad lisaks Tõnisele Kristjan Port, Rein Haljand, Jaak Salumets, Martin Mooses ja Priit Kaasik.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles