Michael Jordan ja Magic Johnson on uutes ametites tõsises hädas

Lauri Birkan
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jordan ja Earvin Johnson alias Magic 1992. aasta Barcelona olümpiamängudel.
Michael Jordan ja Earvin Johnson alias Magic 1992. aasta Barcelona olümpiamängudel. Foto: John Gaps

Ehkki mängijatena olid nad mõlemad ületamatud – maailmas leidub vähe spordisõpru, kes ei teaks nende nimesid –, siis klubijuhtidena pole ei Jordan ega Johnson veel midagi suurejoonelist korda saata suutnud.

Pole võimalik rääkida korvpallist, mainimata kaht MJ-d – Michael Jordanit ja Magic Johnsonit – ning nende suurt panust ala arengusse. Nad tegid oma võistkonnad eriliseks. Kuid kas nad suudavad luua ka erilisi võistkondi? See on väljakutse, millega Los Angeles Lakersi presidendi toolil istuv Johnson ja Charlotte Hornetsi omanikust Jordan ei ole veel hakkama saanud, kirjutab nba.com.

Johnsoni juhitud Lakers pole juba kaks hooaega põhiturniirilt edasi pääsenud, Hornets on jõudnud play-off'idesse vaid kahel korral viimasel üheksal aastal, mil võistkond on Jordanile kuulunud. Jordaniga võrreldes on Johnson uues ametis alles algaja, kuid tänu Lakersi kirkale 16 meistritiitliga minevikule on tal märksa suurem surve. Lisaks peab Johnson nägema rohkelt vaeva, et NBA hetke suurim täht LeBron James püsiks Lakersis. Ehkki Johnsoni väljaütlemistest näeb igaüks, et ta soovib anda endast Lakersi edu nimel kõik, toimetab ta nüüd sootuks võõral territooriumil, kus pole enam kasu heast viskekäest ja pimesöötude jagamise oskusest. Nüüd peab ta leidma klubisse uusi talente, kauplema teiste klubidega ning veenma vabaagentidest mängijaid Lakersiga liituma. Kõige selle käigus tuleb tal konkureerida inimestega, kes on sama tööd teinud juba palju aastaid.

Jordani õnneks pole Hornetsil olnud kunagi Lakersi mõõtu eelarvet ning kohustusi. Teisalt aga pole tal olnud õnne ülikoolidest valitud noormängijatega – kui Charlotte’i kõigi aegade suurimaks korvikütiks kerkinud Kemba Walker välja arvata. Muidu läheb Hornetsil hästi, sest teenitakse ju kasumit. Ja veel enam: kui Jordan maksis klubi eest 275 miljonit, siis nüüd on selle väärtus Forbesi andmetel kerkinud juba 1,25 miljardi dollarini.

Ons tõesti võimalik, et Jordan ja Johnson võivad ebaõnnestuda isegi korvpallis? Et luua head võistkonda, tuleb oma tõekspidamisi ja põhimõtteid sageli avardada, mis võib olla sedavõrd suurtele isiksustele nagu Jordan ja Johnson keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles