Tanel Kangert lõpetas peagrupis ja tõusis Kataloonia velotuuri üldarvestuses

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maximilian Schachmann.
Maximilian Schachmann. Foto: TONI ALBIR / EPA

Eesti tipprattur Tanel Kangert (EF Education First) lõpetas Kataloonia velotuuri eilse siledal maal sõidetud viienda etapi (188,1 km) peagrupis ning parandas üldarvestuses kohta viie positsiooni võrra.

Etapivõidu teenis sakslane Maximilian Schachmann (Bora–Hansgrohe), kellele järgnesid võrdselt 13-sekundilise kaotusega austraallane Michael Matthews (Sunweb), lõuna-aafriklased Ryan Gibbons (Dimension Data) ja Daryl Impey, austraallane Patrick Bevin (CCC) ja sakslane Phil Bauhaus (Bahrain–Merida).

32-aastane Kangert lõpetas sõidu 56-mehelises grupis, mis finišeeris võitjast Schachmannist 15 sekundit hiljem. Etapi arvestuses läks eestlasele kirja 55. koht. Üldarvestuses tõusis ta viis kohta ning paikneb nüüd 58. real, kaotades hispaanlasest üldliidrile Miguel Angel Lopezele (Astana) 23.49.

Täna on kavas 169,1 km pikkune mägine etapp, mille jooksul tuleb ületada kaks kolmanda kategooria tõusu. Kataloonia velotuur lõpeb homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles