Leclerc noppis karjääri esimese kvalifikatsioonivõidu, Ferrarid stardivad esireast (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Sebastian Vettel õnnitleb karjääri esimese kvalifikatsioonivõidu teeninud Charles Leclerci.
Sebastian Vettel õnnitleb karjääri esimese kvalifikatsioonivõidu teeninud Charles Leclerci. Foto: Luca Bruno / AP

Ferrari vormel 1 meeskonnas debüüthooaega sõitev Charles Leclerc saavutas karjääri esimese kvalifikatsioonivõidu. Ferrarile kindlustas Bahreinis esirea neljakordne maailmameister Sebastian Vettel.

Leclerc edestas kolmandas ehk otsustavas kvalifikatsioonivoorus meeskonnakaaslast 0,294 sekundiga. Bahreinis rajarekordi 1.27,866 kihutanud 21-aastasest Leclercist sai Ferrari ajaloo noorim kvalifikatsioonivõitja, kõigi aegade edetabelis on ta selles arvestuses seitsmes.

«Ma olen superõnnelik. Seb on suurepärane sõitja, aga seekord olen mina õnnelik võitja,» olid ajaloolise võidu teeninud Leclerci esimesed muljed pärast kvalifikatsiooni. Talle jagas kiitust ka meeskonnakaaslane. «Võib-olla olin teises sektoris pisut arg, aga ma arvan, et Charles tegi väga head tööd ja väärib esikohta,» rääkis Vettel.

Teise stardirivi moodustavad Mercedese sõitjad, viiekordne ja valitsev maailmameister Lewis Hamilton (+0,324) ja hooaja avaetapi Austraalias võitnud Valtteri Bottas (+0,390). Ülejäänud piloodid kaotasid juba kalendriga.

Viienda koha pälvis Max Verstappen (Red Bull), kuuenda Kevin Magnussen (Haas), seitsmenda Carlos Sainz (McLaren), kaheksanda Romain Grosjean (Haas), üheksanda Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) ja kümnenda Lando Norris (McLaren).

Kvalifikatsiooni tulemused:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles