Koolinoorte MM toob Otepääle ligi 800 sportlast üle maailma

Postimees Sport
Copy
Koolinoorte orienteerumise MM 2017. aastal Itaalias Palermos.
Koolinoorte orienteerumise MM 2017. aastal Itaalias Palermos. Foto: ISF WSC Orienteering / Facebook

Vähem kui kuu aja pärast alguse saav 18. koolinoorte orienteerumise maailmameistrivõistlused toovad Eestisse ligikaudu 800 noort 23 riigist üle maailma. Otepääl selgitatakse välja nii tavaraja, lühiraja kui ka võistkondliku teatevõistluse parimad noored orienteerujad.

Lisaks kolmele ametlikule võistluspäevale toimub 2. mail Tartus Ahhaa keskuses kultuuripäev, mis kulmineerub 23. riigi rahvuste õhtuga Eesti Maaülikooli spordihoones.

Kogu eestvedamist Eesti poolt juhib ja veab Eesti koolispordi liit koos Lõuna-Eesti orienteerumisklubidega.

Eesti koolispordi liidu presidendi Lauri Luige sõnul on sellise suurvõistluse Eestisse toomine ühelt poolt auasi, aga teisalt suurepärane võimalus tutvustada maailmale meie kodumaad, anda meie noortele võimalus end teiste sportlastega üle maailma proovile panna ning loomulikult edendada majandust.

«Eesti Koolispordi Liit on Rahvusvahelise Koolispordi Föderatsiooni (ISF) oluline partner, mistõttu on see meie jaoks juba viies kord koolinoorte maailmameistrivõistlusi korraldada. Meil on suurepäraste kogemustega meeskond, seal hulgas väga asjalikud vabatahtlikud, tänu kellele on sellise suurürituse korraldamine üldse võimalik. Ükski sellisel tasemel võistlus ei saaks toimuda ilma toetajate abita.»

Projektijuht Mattias Metsaru loodab, et noored saavad ühe tõeliselt erakordse orienteerumiselamuse ning päris mitu uut orienteerumissõpra üle kogu maailma.

«Oleme põnevil, et Rahvusvaheline Koolispordi Föderatsioon on andnud meile võimaluse korraldada koolinoorte orienteerumise MMi ning läbi selle inspireerida Eesti noori tegelema spordiga kõrgel tasemel. Tehvandi spordikeskus Otepää kuplite vahel saab olema nädalase suurürituse jaoks täiuslik kodu.»

Täna andis koolinoorte orienteerumise MMi suurtoetaja Topauto projektijuhile Mattias Metsarule kuuks ajaks kasutada ka tuliuue Suzuki Vitara. See on üks neljast autost, mis Topauto poolt korraldajatele kuuks ajaks on usaldatud.

Eesti Koolispordi liit on korraldanud Eestis viis maailmameistrivõistlust: orienteerumises (1995), kergejõustikus (2009), murdmaasuusatamises (2014) ning 3x3 korvpallis (2016).

Ülemöödunud aasta tuli Itaalias toimunud orienteerumise koolinoorte MMil nooremas vanuseklassis tüdrukute seas tavarajal maailmameistriks Põlva kooli esindanud Johanna Laanoja (OK Põlva Kobras).

ISF on ülemaailmne koolispordiföderatsioon, kuhu kuulub 104 liikmesriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles