Mäkäräinen andis oma tuleviku kohta suure vihje

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen. Foto: MARTTI KAINULAINEN / AFP

Soome laskesuusataja Kaisa Mäkäräineni lõppenud hooaeg oli kõike muud kui hea, sest Rootsis Östersundis toimunud maailmameistrivõistlustel jäi ta medalita ja MK-sarja üldarvestuses pidi leppima alles seitsmenda kohaga.

MMil jäi Mäkäräineni parimaks tulemuseks sprindis saavutatud 12. koht, jälitussõidus sai soomlanna 17., ühisstardist sõidus 23. ja individuaaldistantsil 45. koha. MK-sarjas noppis ta kolm etapivõitu, olles esimene Sloveenias Pokljukas sprindis ja jälitussõidus ning Austrias Hochfilzenis jälitussõidus.

Mäkäräinen osales möödunud nädalavahetusel kodumaal 10 km pikkusel murdmaadistantsil ja laskesuusavõistlusel, saavutades vastavalt viienda ja esimese koha. «Nagu ma ütlesin nädalavahetusel meediale, et kui kõik asjad loksuvad paika, siis näete mind ka järgmisel hooajal,» kirjutas 36-aastane soomlanna sotsiaalmeediasse. 

«Aga nüüd vajan ma aega ja rahu puhkamiseks, et paljud probleemid lahendada. Sealjuures minu tervis, mis on esikohal, kuni ma uuesti treeningutega alustan. Ma loodan, et kõik läheb hästi, sest tahan tipptasemel võistlemist jätkata ja mitte liiga palju kompromisse teha,» lausus Mäkäräinen, kes kinnitas veel kord, et kui ühel või teisel põhjusel ta loobuma ei pea, näeb teda uuel hooajal võistlemas.

Järgmisel hooajal toimuvad laskesuusatamise maailmameistrivõistlused Itaalias Antholz-Anterselvas. Pärast lõppenud hooaega sisuliselt kogu hooldetiimi lahti lasknud Mäkäräineni auhinnakapis on kuus MM-medalit. 2020 Antholz-Anterselva on ilmselt viimane võimalus sinna lisa teenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles