Eesti meeste käsipallikoondis valmistub EMi valikmängudeks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis alustab Thomas Sivertssoni juhendamisel treeningutega esmaspäeval.
Eesti koondis alustab Thomas Sivertssoni juhendamisel treeningutega esmaspäeval. Foto: Helin Potter/arhiiv

Järgmisel nädalal ootavad Eesti meeste käsipallikoondist ees kaks 2020. aasta Euroopa meistrivõistluste valikmängu Lätiga. Kalevi spordihallis mängitakse 11. aprillil ning Valmieras kolm päeva hiljem. Meeskond koguneb peatreener Thomas Sivertssoni käe alla esmaspäeval.

«Usutavasti on sel korral lihtsam võrreldes novembriga, mil alustasime nullist,» arvas Sivertsson. «Mängijad tunnevad mind ja mina neid ning oleme tööd teinud nii sügiseste valikmängude ajal kui ka jaanuarikuises Poola-laagris. Põhiasjad on paigas ja saame lihvida erinevaid olukordi detailsemalt.»

Sivertsson kutsus koondisse 17 pallurit, kellest mängule saab üles anda 16. «Kristjan Muugal on probleeme seljaga, mis loodetavasti lahenevad, kuid asendama me teda ei hakka. Karl Roosna võib paremäärt mängida ning esinumbrina näen Jürgen Roobat, kes tegi eelmisel nädalal superpartii Rootsi meistriliiga üleminekumängus,» selgitas Eesti peatreener.

«Paberi peal näeb ehk meie ettevalmistusplaan intensiivne välja – viis treeningut ja mitu koosolekut 72 tunni sees, aga käsipallis on see normaalne. Lisaks pole kõik harjutuskorrad kindlasti kõrge tempoga, vaid keskendume rohkem pisiasjadele. Seda nii oma rünnaku- kui kaitsetegevuses, aga ka lätlaste mängupilti arvestades,» lausus 54-aastane rootslane, lisades, et kindlasti alustatakse meeldetuletusest, kuidas kuus-kuue vastu mängida, kuid tööd tehakse ka võimalike eriolukordade tarvis. «Tähtis on asju piisavalt palju korrata. See on nagu teatris – et tükk selgeks saada ja lavaline liikumine peaaegu automaatseks, tuleb harjutades palju kordusi teha,» lisas Sivertsson.

Mitmel välismaal mängival Eesti koondislasel on nädalavahetusel liigamängud, ent peatreener ei näe selles probleemi. «Tippsportlased taastuvad kiirelt ja eks me esmaspäeval tee kergemat sorti treeningu. Mul endalgi on pühapäeval mäng,» vihjas Sivertsson tema treenitava naiskonna Halmstadi HK Drotti üleminekumängudele Rootsi esiliigas.

EM-valikturniiri kaheksast alagrupist saavad otsepääsme finaalturniirile iga neliku kaks paremat ning lisaks neli paremat kolmandal astmel lõpetanut. Valiksarja 4. alagrupis on pärast kaht mängudevooru Sloveenial neli punkti, Hollandil ja Lätil kaks ning Eesti on seni punktita.

Eesti koondis EM-valikmängudeks Läti vastu: Rasmus Ots (Bergischer HC), Marius Aleksejev (Akureyri HF), Hendrik Varul, Kristjan Muuga, Henri Sillaste, Henri Hiiend, Alfred Timmo (kõik Põlva Serviti), Robin Oberg (HC Tallinn), Martin Johannson (Bukaresti Steaua), Armi Pärt (Schwerini Mecklenburger Stiere), Jürgen Rooba (HIF Karlskrona), Karl Roosna (HSG Krefeld), Kaspar Lees (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Dener Jaanimaa (TuS N-Lübbecke), Andris Celminš (RK Maribor Branik), Karl Toom (TV Emsdetten), Kristo Voika (TSG Söflingen). Peatreener Thomas Sivertsson, treenerid Martin Noodla ja Janne Ekman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles