Dakari ralli kolib Lähis-Itta (1)

Postimees Sport
Copy
Nasser Al-Attiyah rõõmustab Dakari ralli kolimise üle Lähis-Itta
Nasser Al-Attiyah rõõmustab Dakari ralli kolimise üle Lähis-Itta Foto: Red Bull Content / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Legendaarse Dakari ralli muinasjutt Lõuna-Ameerikas saab otsa, teatas  Motorsport.com. Alates aastast 2020 sõidetakse Dakari ralli Lähis-Idas. Võistluste organisaatorid sõlmisid nimelt viie aastase lepingu Saudi Araabiaga.

2008. aastal valitses Aafrikas Mauritaanias tugev terrorioht ning pärast seda on kümme viimast aastat Dakari rallit sõidetud Lõuna-Ameerika teedel.

Rallit organiseeriv ASO ei ole veel ametlikult seda informatsiooni kinnitanud, kuid Motorsport.com hinnangul peaks asi avalikuks tehtama kahe nädala jooksul. Saudi Araabia naftarahade toel pääseks ralli Lõuna-Ameerika perioodi jooksul kogetud  finantsilistest raskustest.

«Oleme väga rõõmsad, et Dakari ralli toimub meie piirkonnas. Olen Saudi-Araabias poole tunniga,» ütles selle aasta ralli tšempion, Katari värve esindav Nasser Al-Attiyah.

«Meile meeldivad ka Lõuna-Ameerika inimesed ning sealsed riigid, kuid peame austama korraldajate otsuseid. Kui ralli viidi Aafrikast Lõuna-Ameerikasse, siis kõik oleksid tahtnud jätkata Aafrikas. Kuid harjusime Lõuna-Ameerikaga kiiresti ära. Sama asi juhtub tõenäoliselt ka Lähis-Idaga,» lisas Nasser Al-Attiyah

Dakari ralli võimalik toimumine Lähis-Idas on leidnud siiski üsna kõhklevat vastukaja. Esiteks muidugi, kuidas suhtutakse Saudi Araabias naispilootidessening hulgaliselt saabuvatesse välikülalistesse ja ajakirjanikesse.

Al-Attiyah usub, et sport võidab poliitika. «Olen kaks korda sõitnud Saudi Araabia Cross Country Hail rallit ja võin öelda, et see on uskumatu koht meeldivate inimestega,» ütles ta.

Plaanide kohaselt hõlmaks Dakari ralli veel ka Omaani, Jordaaniat ning Egiptust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles