Toyota suur unistus WRC-sarjas saab teoks

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Korsika asfaldirallil Toyota Yaris WRC-masinaga.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Korsika asfaldirallil Toyota Yaris WRC-masinaga. Foto: Karli Saul

Jaapani ralli naaseb pärast kümnendi pikkust pausi autoralli MM-sarja võistluskalendrisse järgmisel aastal.

Nimelt kohtus WRC-sarja promootor Oliver Ciesla Toyota kodumaal Jaapanis sealse parlamendiliikme Furuya Keijiga, kellega lepiti kokku viimastes üksikasjades. Nüüd puudub veel vaid rahvusvahelise autoliidu (FIA) heakskiit.

 

Täielikult avalikustab FIA järgmise hooaja kalendri 14. juunil. Teadaolevalt peaks Jaapani ralli aset leidma Gifu ja Aichi ümbruses ehk samas piirkonnas, kus kihutati ka 2004.–2008. ning viimati 2010. aastal, mil võidutses nüüdseks kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier. Ralli toimumisajaks on ilmselt 2020. aasta novembrikuu.

Ilmselt jääb seetõttu oma kohast WRC-sarja kalendris järgmiseks aastaks ilma Korsika, mida pidanuks juba tänavu asendama Jaapan, sest Vahemeres asuvale saarele pääsemine on tiimide jaoks logistiliselt keerukas. FIA aga suutis WRC-sarja korraldajad tänavuseks ümber veenda.

Tagasi üles