Galerii: Eesti-Läti liigas oli sündimas suurüllatus, kuid õhuke Ventspils pääses üle noatera

Silver Tabo
, reporter
Copy

Kõigi aegade esimesel Eesti-Läti korvpalliliiga finaalturniiril sündis esimeses poolfinaalis üllatustulemus, kui Läti meeskond Ogre sai tulemusega 84:80 jagu teisest Läti võistkonnast, põhiturniiri võitnud Ventspilsist.

Valitsev Läti meisterklubi võitis avaveerandi kindlalt numbritega 32:18, kuid viskas teisel neljandikul vaid kaheksa punkti Ogre 20 vastu, mistõttu sulas eduseis vaid kahepunktiliseks 40:38.

Kolmas veerandaeg kuulus samuti Ogrele, kes suutis vahepeal isegi kuue punktiga (56:50) juhtima minna, ent Ventspils hoidis vahet ning oli viimase veerandaja eel taas kahepunktilises kaotusseisus (63:65). Üheksa mehega poolfinaali mängima tulnud Ventspils oli tagaajaja rollis 11-mehelise Ogre vastu ka pea kogu viimase neljandiku, kui 3.05 enne lõpuvilet tabas Ousmane Drame mõlemad vabavisked ning viigistas seisu 74:74.

Ogre aga alla ei andnud ning meeskonna kapteni Kristaps Dargaisi kolmepunktiviske järel särasid 1.13 enne lõppu taas 79:79 viiginumbrid. Ventspils pääses aga Rihards Lomazsi keskpositsiooniviskest 81:79 juhtima, kui mängida jäi 55 sekundit. Ventspilsi ridades suurendas eduseisu kolmele punktile Ventspilsi kapten Maris Gulbis. Ehkki tabava vabaviskega vastas ka Ogre mängumees Rinalds Sirsnins, siis Jonathan Arledge'i kaks täpset vabaviset tagasid tulemusega 84:80 võidu Ventspilsile.

Võitjate parimana viskas Ingus Jakovics üleplatsimehena 22 punkti, Rihards Lomazs toetas teda 17 ja pingilt sekkunud Ousmane Drame 13 silmaga. Ogre resultatiivseimana tõi Viktors Iljins 19 punkti.

Seega alustab homme algusega kell 17.30 võitlust pronksmedali nimel Ogre ning ajaloolise võidu nimel algusega kell 20 Ventspils. Teise finaalpääsu nimel asuvad aga täna kell 20 heitlema Eesti esiklubi BC Kalev/Cramo ja Riia VEF, millele on võimalik kaasa elada Postimehe otseblogi vahendusel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles