Paddon tegi WRC-sarja naasmise nimel suure väljamineku

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hayden Paddon.
Hayden Paddon. Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

Käimasolevaks hooajaks autoralli MM-sarjas töötuks jäänud uusmeremaalane Hayden Paddon soetas endale Hyundai i30 TCR rallimasina, et täiustada sel aastal oma asfaldisõidu tehnikat.

31-aastane Paddon, kes pidi loovutama oma sõitjakoha Hyundai WRC-tiimis üheksakordsele maailmameistrile Sebastien Loebile, töötab iga hinna eest selle nimel, et naasta autoralli MM-sarja.

Uusmeremaalane viib treeningud läbi eelkõige oma kodumaal Queenstownis, kus asub Highland Motorsport Parki ringrada. Seal on tal ligipääs 2,6 miili (ligi 4 kilomeetri – toim) pikkusele ringrajale.

«Fantastiline, kui sul on lähedal ringrada, kuhu saab lihtsalt minna ning teha mõned ringid,» rääkis Paddon Autospordile. «Sõitmine erinevates tingimustes tuleb väga kasuks. Sellest võimalusest, et osta Hyundai i30 TCR rallimasin, tuli lihtsalt kinni haarata,» lisas ta.

Mullu parimal juhul hooaja viimasel etapil ehk sisuliselt kodurallil Austraalias teise koha saanud uusmeremaalane soovib tänavu osaleda Uus-Meremaa ja Aasia meistrivõistlustel, mis sõidetakse peamiselt kruusateedel. Samuti lööb Paddon kaasa uues Global Rallycross (GRC) Europe’i nimelises rallikrossisarjas, mille avaetapp on kavas juuni lõpus Prantsusmaal. Võistlusautoks on Paddonil seal Pantera RX6 masin.

Paddon on senise karjääri jooksul WRC-sarjas osalenud 80 etapil, mille jooksul saanud ühe rallivõidu (2016. aastal Argentinas – toim), tõusnud kaheksa korda poodiumile ning võitnud 42 kiiruskatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles