Ajaloolist saavutust jahtiv Sildaru jõudis juunioride MMil mäekõrguse eduga finaali

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: EZRA SHAW / AFP

Rootsis Kläppenis peetavatel freestyle-suusatamise ja lumelauaspordi juunioride maailmameistrivõistlustel võitis Kelly Sildaru pargisõidus ülikindlalt 88 punktiga eelvõistluse ning jõudis teisipäeval toimuvasse finaali.

Veebruari alguses rennisõidus karjääri esimesel täiskasvanute MMil kuldmedali võitnud 17-aastase eestlanna tänast sooritust avavoorus hindasid kohtunikud 88 punktiga ning teist laskumist 81 silma vääriliselt.

Paremuselt teisena 18 sportlase konkurentsis pääsu finaalvõistlusele taganud 17-aastast ameeriklannat Rell Harwoodi edestas Sildaru 13 punktiga. Kvalifikatsioonis paremuselt kolmandat tulemust (64,66) näitas 13-aastane venelanna Ksenia Orlova.

Freestyle-suusatamise pargisõidu finalistid:

  1. Kelly Sildaru (Eesti) 88 punkti
  2. Rell Harwood (USA) 75
  3. Ksenia Orlova (Venemaa) 64,66
  4. Kirsty Muir (Suurbritannia) 62,33
  5. Wilma Johansson (Rootsi) 60
  6. Skye Clarke (Kanada) 58

Kõik kvalifikatsiooni tulemused on nähtavad SIIT.

Freestyle-suusatamise juunioride MMi on rahvusvaheline suusaliit (FIS) korraldanud alates 2003. aastast ning kaks aastat tagasi seal debüüdi teinud Sildaru on seni võitnud enim (neli – toim) kuldmedaleid. Mullu Uus-Meremaal Cardronas pidi ta Big Airi hüpetes leppima teise kohaga. Viis medalit on ette näidata ka mogulis võistleval Prantsusmaa küngaslaskujal Perrine Laffontil. Seega tuleks Kläppenis nii pargisõidus kui ka Big Airis osaleval Sildarul jõuda kummalgi alal poodiumile, et tõusta medalite koguarvu järgi kõigi aegade parimaks.

Freestyle-suusatamise Big Airi hüpete kvalifikatsioon on kavas 11. aprillil ning finaal 13. aprillil.

Lisaks Sildarule lööb freestyle-suusatamises mõlemal eelnimetatud alal eestlastest kaasa ka 16-aastane Jaagup Maidla, kes osales hiljuti karjääri esimesel FISi võistlusel, kus teenis Big Airis eestlaste ja lätlaste osavõtul kolmanda koha.

Üldse on Kläppenis võistlustules Eesti ajaloo suurim noortekoondis, sest starti asuvad ka viis lumelaudurit. Kõik nad on Nõmme lumeakadeemia kasvandikud ja võistlevad pargisõidus. Noormeestest löövad kaasa 17-aastane Silver Milpak, 16-aastane Marko Malsub, 15-aastane Oliver Malsub ja 15-aastane Robin Möller. Tütarlapsi esindab 15-aastane Lissel Raun. Treeneritena on abiks Ranno Maasikmets ja Mihkel Ustav. 

Lumelaudurite pargisõidu kvalifikatsioon peetakse homme ja finaalvõistlus teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles