Robert Valge tegi neljanda eestlasena Hispaania kõrgliigas debüüdi

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Valge
Robert Valge Foto: San Pablo Burgos/M. González

Neljanda eestlasena tegi Hispaania kõrgliigas debüüdi 21-aastane Robert Valge, kelle koduklubi San Pablo Burgos alistas 99:76 Fuenlabrada Montaki. 

Burgos asus kohe mängu domineerima ning avaveerandaja lõpuks juhiti kohtumist 19:11. Poolajaks oli Valge koduklubi juba 32:19 kohtumist juhtimas. Kolmandal veerandajal võttis Burgos küll veidi rahulikumalt, kuid edu hoiti kindlalt ja nii võeti neljanda veerandaja abiga 23 punktilise võidu.

Valge on sel hooajal mänginud peamiselt Burgose duubelmeeskonnas. Stabiilselt head esitused andsid võimaluse end ka kõrgliigas proovile panna. Valge sai kphtumse lõpus väljakul viibida ligi kaks minutit, selle ajaga sai ta ka korra viskele, kuid punkte tuua eestlasel ei õnnestunud.

Valge koduklubi resultatiivseim oli Branden Frazier 16 punktiga, Montaki edukaim oli 17 punktiga Luka Rupnik. Liigatabelis on Burgos jagamas Jõesaare koduklubi Tenerife Iberostariga 10.-11- kohta.

Hispaania kõrgliigas on peale Valge eestlastest väljakul käinud ka Siim-Sander Vene, Janari Jõesaar ja Kristjan Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles