Kert Varik ja Lauris Daiders alustasid MM-hooaega neljanda kohaga

Toimetas Silver Tabo
Copy
Kert Varik ja Lauris Daiders.
Kert Varik ja Lauris Daiders. Foto: Erakogu

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste esimene etapp sõideti kuulsal Lommeli krossirajal Belgias. Mullu MM-hooaja seitsmendal kohal lõpetanud Kert Varik koos lätlase Lauris Daidersiga alustasid tänavust aastat hästi, saades avaetapil neljanda koha.

Kert Varik ja Lauris Daiders (WSP-Husqvarna) said avaetapil oma kvalifikatsioonisõidus kolmanda koha ning pääsesid otse finaali.

Esimeses finaalis sekkus Eesti-Läti paar kõrgesse mängu, olles kohe esikuuikus ning hoolimata sekeldustest ja isegi esikümnest välja langemisest suutsid nad siiski oma kohta veidi parandada ja olid lõpuks üheksandad. Teise sõidu algus oli Varik-Daidersil veidi parem ning sõidu lõpuks suudeti end üheksandalt kohalt neljandaks sõita.

Etapivõidu said eelmise aasta maailmameistrid, Belgia-Hollandi võistluspaar Marvin Vanluchene ja Ben van den Bogaart (VMC-Zabel, 42 punkti), kes kogusid võrdse arvu punkte kümnekordse maailmameistri, hollandlase Daniel Willemseniga, kellel tänavu korvis prantslane Luc Rostingt. Kolmandaks tuli hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega (40 punkti). Varik-Daidersile kuulus 30 punktiga neljas koht.

Rajal oli veel üks eestlane Tanel Reesna, kes võistleb tänavu koos prantslase Alexandre Tourbieriga. Enda kvalifikatsioonisõidust mehed otse finaali ei saanud, kuid see õnnestus aga lohutussõidus, kus saadi kolmas koht. Esimeses finaalsõidus oli Eesti-Prantsusmaa tiim 17., kuid teises sõidus nad katkestasid. Avasõidust saadud neli punkti andsid neile kokkuvõttes 22. koha. On ka teada, et Reesna ja Tourbieri sõit oli ühekordne projekt. 

Külgvankrite maailmameistrivõistlused jätkuvad juba järgmisel nädalavahetusel Hispaanias Talavera de la Reina rajal. MM-karussell külastab ka traditsiooniliselt Eestit ning tänavu toimub MM-etapp Kiviõli motofestivali raames 9. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles