Kuidas kordagi vormel 1 autot roolinud ameeriklane teenis F1 sarjas kaks etapivõitu? (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Vukovich
Bill Vukovich Foto: twitter

Vormel 1 autot kihutavad sel nädalavahetusel Shanghai ringrajal. Ametlikult on tegu 1000. vormel 1 etapiga, kuid tähenärijad sel nädalavahetusel vormelisarja juubelit ei tähista.

Nimelt pole seni toimunud 999 etappi sugugi alati ainult vormel 1 etapid olnud. Samuti on vormel 1 sarjas etapivõitjaid, kes pole kunagi vormel 1 autoga isegi sõitnud.

Vahemikus 1950 – 1960 sõideti kokku 11 Indianapolis 500 võidusõitu, mis kuulusid vormel 1 kalendrisse. Kuna vähesed vormel 1 sõitjad vaevusid Indy 500 võidusõidule kohale minema, teenisid seal punkte eelkõige kohalikud sõitjad.

Näiteks Bill Vukovich lõpetas 1953. aasta vormel 1 hooaja seitsmendal ning 1954. aasta hooaja kuuendal kohal, sest võitis neil aastatel Indy 500 võidusõidu. Samas ei osalenud ta mitte ühelgi teisel vormel 1 etapil.

1955. aastal kaotas Vukovich aga Indy 500 võidusõidul elu. Tehniliselt tähendab see, et ta on ka esimene vormel 1 sarjas elu kaotanud võidusõitja.

Karjääri jooksul sai Vukovich F1 sarjas kordagi vormel 1 autoga sõitmisest hoolimata kirja kaks etapivõitu, ühe kvalifikatsioonivõidu, kolm kiireimat ringi, 19 punkti ning viis starti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles