Eesti koondise väravavaht vahetab Saksamaal klubi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Rasmus Ots
Rasmus Ots Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti käsipallikoondise väravavaht Rasmus Ots vahetab suvel Saksamaal tööandjat. Aasta tagasi Bundesliga-tiimi Bergischer HC-ga liitunud, ent peamiselt klubi duubelmeeskonda esindanud Ots ühineb hetkel kolmanda liiga läänetsoonis palliva SG VTB/Altjührdeni ridadega.

Viljandi käsipalli 26-aastane kasvandik sõlmis mullu Bergischer HC-ga aastase lepingu võimalusega seda pikendada. Ots palgati BHC kolmandaks numbriks ning Saksamaa tugevaimas sarjas hetkel seitsmendal kohal oleva esindustiimi koosseisu pääses ta viies mängus.

«Esimese võistkonna osa jäi lõpuks liiga väikeseks. Kahe võistkonna tasemevahe oli päris suur ja sedasi kahe tiimi treeningute vahel pendeldades ei tekkinud üleüldist rahulolu ka enda soorituste osas,» selgitas Ots, kes Bundesligas mängis kokku 55 minutit ning tõrjus 28-st viskest seitse, sealhulgas ühe karistusviske.

Vareli-nimelises Loode-Saksamaa väikelinnas tegutsev SG VTB/Altjührden on pikkade traditsioonidega spordiklubi, sest eelkäija Vareler Turnerbund (VTB) asutati juba 1861. aastal! Käsipallimeeskond veetis ajavahemikus 1981-2011 väikeste pausidega 24 hooaega 2. Bundesligas, finišeerides kahel korral kolmandana.

«Mullu tõusti tagasi kolmandasse liigasse, mängitakse läänetsoonis – samas, kus Karl Roosna ja HSG Krefeld tänavu võidutsesid. Hooaja lõpp on neil peamiselt vigastustelaine tõttu käest läinud ning heitlevad ilmselt üleminekumängudel püsimajäämise nimel. Aga tiim on väga professionaalne ja korralik,» teadis Ots oma tulevasest leivaisast rääkida.

«Minust oodatakse meeskonnale üht tugitala, kes suudaks stabiilselt igas mängus neid abistada. Hetkel pidi see klubi suurim murekoht olema. Ise loodan ohtralt mänguaega ja sõltuvalt, kus liigas jätkatakse, kas siis kiiret tagasitõusmist või kolmandas liigas vähemalt keskmike hulka jõudmist,» lisas hetkel Eesti koondisega EM-valikmängudeks valmistuv Ots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles