Bjørndalen tunnustas karjääri lõpetanud Solbergi: sa oled Norra spordi suurkuju!

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Täna teatas nii rallikrossis kui autorallis maailmameistriks tulnud norralane Petter Solberg, et lõpetab karjääri ning MM-tiitleid enam ei jahi. Solbergile saatis omad head soovid ka Norra laskesuusatajast rahvuskangelane Ole Einar Bjørndalen.

Bjørndalen, kes sündis sarnaselt Solbergile 1974. aastal, teatas oma tippsportlaskarjääri lõpetamisest täpselt aasta tagasi. Suure Solbergi fännina on tal kahju, et ta ei saa enam 44-aastasele kaasmaalasele kaasa elada.

«Ta on oma ala tipus olnud nii palju aastaid. Seega on kurb, et ta otsustas lõpetada, kuid see päev pidi ükskord saabuma. Ta on üks Norra spordi suurkujusid, selles pole kahtlustki,» ütles Bjørndalen NRK-le.

Solberg võitis oma karjääri jooksul kaks rallikrossi MM-tiitlit (2014 ja 2015) ning ühe autoralli MM-tiitli (2003). Bjørndalen suutis aga karjääri jooksul võita koguni kaheksa olümpiakulda ning 20 MM-kulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles