Eesti maanteerattahooaja avalöök toimub ainulaadsel kruusateedel sõidetaval võistlusel

Toimetas Silver Tabo
Copy
Mullune Sangaste Valgete Teede rattaralli.
Mullune Sangaste Valgete Teede rattaralli. Foto: Adam Illingworth

Laupäeval, 27. aprillil stardib Sangaste lossi õuelt kuuendat korda toimuv Sangaste Valgete Teede rattaralli. Tegemist on Eestis ainulaadse võistlusega, mis liigitub küll maanteerattasõidu alla, aga rada vürtsitavad asfaldilõikude vahele pikitud kruusateede lõigud. Tegu on kuulsa Pariis-Roubaix võidusõidu Eestimaise versiooniga, kus Põhja-Prantsusmaa munakiviteid asendavad Lõuna-Eestile omased valged kruusateed.

Valgete Teede rattaralli distantsid on 79,5 km ja 23,2 km. Pikk distants kulgeb marsruudil Sangaste Lossiküla–Tagula–Karula–Lüllemäe–Haabsaare–Valtina–Kobela–Tagula–Lauküla–Vastsemõisa–Lossiküla. Pikal distantsil on kokku kuus kruusalõiku kogupikkusega 31 km ehk 39 protsenti kogu rajast. Sel distantsil võtavad mõõtu nii eliitratturid kui ka tugevamad harrastajad. Eripäraks 23 km distantsi ees on asjaolu, et kasutada võib vaid maantee või cyclocrossi jalgrattaid.

23 km pikkune matkadistants on sobilik ja jõukohane igale rattasõbrale. Lühikesel rajal on ka üks kruusalõik kogupikkusega 5,9 km. Rada kulgeb marsruudil Sangaste Lossiküla–Tagula–Lauküla–Vastsemõisa–Lossiküla. Sellel distantsil on lubatud osaleda igat tüüpi ratastega.

23 km distantsil on uuenduseks, et alates möödunud aastast on see distants mõeldud võistlusdistantsiks just rattatrennis käivatele noorratturitele vanuses 11–14 aastat ja seda nii poistele kui ka tüdrukutele.

Varasemalt suvel toimunud legendaarne võidusõit toimub teist korda kevadel ehk tegemist on nn meie kevadklassikuga. «Sangaste Valgete Teede rattaralli võiks olla kohustuslik sõit kõigi tõsiste Eesti ratturite võistluskalendris,» on öelnud Eesti rattaproff ja Valgete Teede rattaralli võitja Alo Jakin.

 Soodushinnaga registreerimine (20 eurot) kestab kuni 17. aprillini.

 Registreerumine ja lisainfo SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles