Barcelona poolteise, Juventus ühe jalaga poolfinaalis

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Meistrite liiga kahes viimases veerandfinaalis haarasid eeldatavad soosikud ohjad enda kätte – Barcelona üsna kindlalt, Torino Juventus küsimusi õhku jättes.

Barcelona alistas üleeile õhtul Manchesteris Unitedi 1:0. Juventus lõi samuti võõrsil Amsterdami Ajaxi võrku hinnalise värava ning võib 1:1 viigi plusspoolele kanda – seda enam, et suurt osa kohtumisest valitses Hollandi klubi.

Eelmises ringis kolmekordse karikakaitsja Madridi Reali auti löönud Ajax mõjub tipus kui sõõm värsket õhku. Ka Juventus pandi kauni söödumänguga surve alla, kuid taas kehtis reegel – olulistes heitlustes maksavad kogemused ja individuaalne meisterlikkus. 2015. ja 2017. aasta finalist vajas vigastuspausilt naasnud Cristiano Ronaldo (pildil) üht sähvatust, et vahetult enne puhkepausi juhtima minna.

Tõsi, kohe teise poolaja alguses Ajax viigistas. Arvestades seekordset mängupilti ja Ajaxi jõudemonstratsiooni märtsikuises Madridis (Reali nüpeldati 1:2 kaotusseisust 4:1), tasub ka Torinos põnevat andmist oodata.

«Ronaldo tõestas taas, et teatud omaduste poolest pole talle võrdset. Keegi teine ei oska liikumisi nii hästi ajastada,» lausus Juve pealik Massimiliano Allegri portugallase kohta, kes on 161 Meistrite liiga mänguga löönud 125 väravat.

«Usun, et meie sõit pole veel lõppenud. Kui mängime sama julgelt nagu täna ja Madridis, on meil kindlasti võimalus,» lausus keskväljal järjekordse superpartii pakkunud Frenkie de Jong, kes suvel siirdub Hollandi talendikasvandusest Barcelonasse.

De Jongi tulevasele tööandjale piisas Manchesteris Lionel Messi ja Luis Suareze eeltööst sündinud Luke Shaw’ omaväravast. «Et tõenäoliselt suurima tiitlisoosiku vastu kaotusseisust välja rabelda, peame Barcelonas tegema veel imelisema mängu kui Pariisis,» meenutas Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjær 1/8-finaali kangelaslikku võitu PSG üle.

Sedapuhku pidi norralasest juhendaja taktikavaliku nurjunuks lugema. Viiemeheline kaitseliin ei toiminud – ehkki Barca tabamuse sünnis etendas olulist osa (eba)õnn, jäi võõrustajatel väravaraamistikku tegemata ainuski pealelöök.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles