Iivo Niskanen võttis Tero Pitkämäkil suu imestusest pärani

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tero Pitkämäki Rio olümpial
Tero Pitkämäki Rio olümpial Foto: AP/Scanpix

Soome suusakuulsus Iivo Niskanen kannustas vigastusest taastuvat veel kuulsamat odaviskajast sõpra Tero Pitkämäkit proovima Ylläs–Levi suusamaratoni. Rada testinud Pitkämäki oli hämmingus, kuidas Niskanen ja teised suusatajad suudavad kogu distantsi paaristõugetega läbida.  

Mullu Turus Paavo Nurmi nimelisel võistlusel põlve eesmiste ristatisidemete vigastusest taastumine on läinud Pitkämäkil sedavõrd hästi, et mees plaanib võistelda tänavu jaanipäeva paiku. 

Augustis opereeritud jalg lubas juba oktoobris sörkima minna ning jaanuaris alustas soomlasest 90-meetri mees sulgpalli treeningutega. Oda on ta saanud visata kaks viimast kuud. 

«Suur hulk hoojooksuga viskeid on juba tehtud, ehkki mitte täisjõuga, aga hea, et põlv on vastu pidanud,» rääkis Pitkämäki Soome rahvusringhäälingule YLE, tunnistades, et sulgpall oli suurepärane vahend põlve testimiseks. 

«Kogu viimase kuu olen mänginud täiskoormusega, mis on tähtis näitaja jala vastupidavuse seisukohast,» ütles Pitkämäki, kes rõõmustas, ka põlvetoestusest vabanemise üle. 

«Arvasin juba, et ma ei saagi sellest lahti,» sõnas odaviskaja. 

Koos Pitkämäkiga sama sponsori toetusrühma kuuluv Iivo Niskanen agiteeeris odameest osalema laupäeval Lapimaal peetaval Ylläs–Levi suusamaratonil.

«See võtan kindlasti tulevikus plaani, sest selle aasta võistluse ajal olen Tenerifel laagris. Samas olen selle 70 kilomeetrise distantsi varem läbinud ja klassikalises tehnikas kulus selleks viis tundi. Mõnel tõusul läks keha ikka korralikult piimhapet täis. Siis mõtlesin küll, et kuidas põrgu päralt suudavad Iivo ja teised läbima kogu distantsi paaristõugetega,» imestas Pitkämäki.

Iivo Niskanen paaristõugetel
Iivo Niskanen paaristõugetel Foto: Reuters/ScanPix

Kui kõik sujub plaanipäraselt naaseb selle aastatuhande Soome edukaim suveolümpia sportlane odaviskesektorisse juba jaanipäeval Kourtasel toimuval võistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles