Ühe päevaga kaks rekordit ujunud Zirk: see on minu jaoks tõesti väga suur saavutus (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: RAUL MEE /

Kregor Zirk purustas hommikuses eelujumises 39 aastat vana Eesti rekordi 400 m vabaltujumises ja õhtuses finaalis parandas ta hommikul ujutud rekordit rohkem kui sekundiga.

400 m vabaltujumise uueks Eesti rekordiks on Zirki täna õhtul ujutud aeg 3.51,54. Võimas aeg andis Kregorile võistluse Swim Open Stockholm A-finaalis kuuenda koha. Hommikuses eelujumises oli Zirgi aeg 3.52,78.

«Selle rekordi ujumine oli minu jaoks väga oluline,»  rääkis Zirk pärast finaalujumist, lisades: «Aasta aega tagasi ütlesin ka meediale välja, et enne ma ujumist ei lõpeta, kui see rekord saab üle ujutud. Just selle rekordi ületus oli minu jaoks tõesti väga suur saavutus, sest see oli püsinud nii kaua ning sellega võideti ka olümpia pronks.»

Veel enne Zirgi tänaseid vägitegusid kuulus 400 m vabaltujumise Eesti rekord pea 39 aastat Ivar Stukolkini nimele, kes saavutas 1980. aastal ajaga 3.53,95 Moskva olümpiamängudel pronksi.

«Ma ei ütleks otseselt, et hommikul oleks jaksu üle jäänud, aga kui vaadata hommikusi vaheaegu, siis see ei olnud kõige paremini ujutud. Õhtul keskendusingi sellele, et vaheajad oleks võrdsemad. See tuli päris hästi välja,» kommenteeris Zirk enda ujumisi. «Eesti rekord oli minu eesmärk ja kuna rekord hommikul ületatud sai, siis oli õhtul hea pingevabalt starti minna.»

«Selleks võistluseks proovisin natukene teistsugust ettevalmistust kui tavaliselt ehk ei puhanud nii palju kui varem ja tegelikult pole aasta alguse treeningud olnud ka nii rasked kui ma varasemalt teinud olen,» rääkis Zirk.

Lisaks Zirgile startis täna Swim Open Stockholm A-finaalis ka Armin Evert Lelle, kes saavutas 200 m seliliujumises samuti kuuenda koha ajaga 2.02,41.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles