«Lutsukalaga» EMil medali nimel võidelnud Nabi: pole ammu midagi sellist kogenud (1)

Lauri Birkan
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi
Heiki Nabi Foto: Mihkel Maripuu

Bukarestis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel napilt pronksita jäänud Heiki Nabi andis kohe pärast matši treenerile mõista, et päris ausa mängu reeglite järgi seekord asjad paraku ei kulgenud.

«Heiki ütles, et vastane oli libe nagu lutsukala,» sõnas treener Ivar Kotkas Postimehele ning lisas, et matši teine pool oli nii Nabi kui tema enda jaoks üllatav.

«Heiki oli selgelt aktiivsem, aga ometi pandi ta teisel perioodil parterisse. Tekkis kohe küsimus: millest parter?» imestas Kotkas, ehkki nentis, et selleks oldi valmis, et koduseinte vahel maadlevat Alin Alexuc-Ciurariud võidakse kohtunike poolt eelistada.

«Heiki ütles, et vastane oli libe nagu lutsukala.»

«Kui Heiki temaga tänavu veebruaris Ungaris kohtus, jäi seisuks 3:1 Heiki kasuks. Teadsime, kus EM toimub ja mis meid seal ees võib oodata. Olime selleks valmis ja tegime ka plaani: minna kohe tempot tegema, olla aktiivsem, ja seda Heiki suutis. Aga paraku ei õnnestunud tal parteris heitesse minna, ning hiljem jätsid kohtunikud rumeenlase karistamata, ehkki ta maadles madalamas asendis ning taganes, mis tähendab passiivsust,» rääkis Kotkas, kelle sõnul tulnuks vastavalt reeglitele pärast kahte parterit passiivsuse eest punktidega karistada, aga seda ei tehtud, ja see üllatas. Samas kui avamatšis karistati eduseisus Nabi passiivsuse eest kiirelt kahe punktiga.

«Esialgse vaatamise põhjal väärinuks matš teistsugust hinnangut, aga peame selle nüüd rahulikult üle vaatama ning kõike analüüsima,» ütles Kotkas.

Ka Nabi ise tunnistas, et pole veel matši salvestust näinud ning ei oska objektiivseid hinnanguid anda, aga esimeste emotsioonide põhjal nentis temagi, et õiglusest oli asi kaugel.

«Läksin aktiivselt peale, teda taga ajama, aga haare libises kohe ära, sest mees oli korralikult sisse õlitatud. Ma ei saanud üldse oma haaret proovida. Isegi parteris mitte,» oli Nabi pettunud. «Eks sellistest asjadest kuuleb aeg-ajalt ikka, ja ma ei tea, et selle eest oleks kedagi karistatud, aga mul endal pole väga pikka aega sellist kogemust olnud.»

«Selles mõttes on kahju, et jõudsin töötada ja olla aktiivne, aga läks ikka nii nagu läks. Nüüd tuleb puhata ja matši analüüsida,» ütles Nabi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles