Karjääri pikimalt vigastuspausilt naasnud Klavan: see oli minu jaoks väga raske

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan pääses võitlusliku viigiga Torino vastu lõppenud kohtumises sel aastal esimest korda väljakule, kui tegi kaasa kogu mängu.
Ragnar Klavan pääses võitlusliku viigiga Torino vastu lõppenud kohtumises sel aastal esimest korda väljakule, kui tegi kaasa kogu mängu. Foto: Cagliari Calcio / Facebook

Eesti jalgpallikoondise keskkaitsjast kapten Ragnar Klavan lõpetas karjääri pikima vigastuspausi, kui tegi täna Itaalia jalgpalli kõrgliigas Serie A koduklubi Cagliari Calcio 1:1 viigiga lõppenud kohtumises Torino vastu kaasa kogu mängu.

33-aastane eestlane pääses viimati väljakule 22. detsembril Rooma Lazio vastu, kui ta avapoolaja järel välja vahetati. Nelja kuu pikkuse vigastuspausi alguses käis Klavan jaanuaris seoses Achilleuse kõõluse vigastusega operatsioonil, kusjuures see probleem segas teda juba Liverpooli aegadel.

«Ma pole kunagi niivõrd kaua vigastatud olnud. Minu jaoks oli see väga raske, eriti veel seetõttu, et meeskond oli vahepeal raskes seisus ning ma ei saanud kuidagi abiks olla. Nüüd ma olen lõpuks korras ning väga õnnelik, et sain kogu mängu kaasa teha. Soovin tänada kõiki arste ja füsioterapeute, kes mind sel perioodil aitasid,» rääkis Klavan pärast võitluslikku kohtumist Cagliari kodulehekülje vahendusel.

«Võtsime väga olulise punkti tugeva meeskonna Torino vastu. Ma arvan, et see oli pealtvaatajate jaoks meeldiv lahing: mitmed kokkupõrked ning mõlemad meeskonnad tahtsid võita. Oleme rahul, punkt Torino vastu on hea tulemus,» rääkis eestlane mängust, kust eemaldati koguni kolm mängijat.

Kuus vooru enne hooaja lõppu asub Cagliari praegu 37 punktiga 20 meeskonna konkurentsis 11. kohal. Väljalangemistsoonist jäädakse üheksa punkti kaugusele. Torino jätkab 50 silmaga seitsmendal real.

Järgmisel laupäeval läheb Cagliari koduväljakul vastamisi üldarvestuses eelviimast kohta hoidva Frosinonega. Võidu korral peaks Cagliari täitma hooaja peaeesmärgi ehk 40 punkti võiks olla piisav, et tagada liigasse püsimajäämine. «Meid ootab ees otsustav matš ning hea tulemuse korral oleme ohutus tsoonis, isegi kui lähirivaalidel läheb hästi. Oleme arendanud positiivse suhtumise elluviimist,» tunnistas Klavan.

Kogenud keskkaitsja naasmine pakkus heameelt ka Cagliari itaallasest peatreenerile Rolando Maranile. «Ta pole mänginud alates 22. detsembrist ning nüüd tegi ta ilma ärakukkumiseta 90 minutit kaasa. Ta on mängija, kes suudab meile niivõrd palju anda. Mul on nii tema kui ka ka Padoini (35-aastane Cagliari poolkaitsja Simone Padoin, kel täitus Serie A-s 300 mängu – toim) üle hea meel. Nad on kutid, kes näevad treeningutel kõvasti vaeva ning näitavad ennast väljakul alati heast küljest,» kiitis Maran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles