Varik-Daidersi hea resultaadi külgvankrite motokrossi MM etapil rikkus purunenud tehnika

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Varik - Daiders
Varik - Daiders Foto: EMF

Läinud nädalavahetusel sõideti Hispaanias külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste teine etapp. Esimesel etapil hea tulemuse teinud Kert Varik ja lätlane Lauris Daiders pidid etapi teise sõidu katkestama ja kokkuvõttes saadi 18. koht.

Nädalavahetus algas Eesti-Läti tiimile hästi. Nii vabatreeningul kui eelkvalifikatsioonis näidati paremuselt kolmandat ringiaega. Kvalifikatsioonisõidus küll nii hästi ei läinud, kui enda grupi sõit lõpetati seitsmendana, aga finaalikoht oli sellegi poolest kindel.

Esimeses finaalsõidus Varik-Daidersi (WSP Husqvarna) hea hoog jätkus ning ruudulise lipu alt kihutati läbi viiendana. Kahjuks selgus peale sõitu mürakontrollis, et meeste tsikkel teeb valjemat häält, kui lubatud ja nende tulemust langetati viis koha võrra ning protokolli läks kirja seega 10. koht. Teist sõitu alustasid Varik-Daiders samuti hästi, kuid siis purunes kuuendal kohal sõitvate meeste tsiklil tagumine amortisaator ning sõit tuli katkestada.

Kahe sõidu kokkuvõttes said Varik-Daiders 11 punktiga 18. koha. Etapi võitis Hollandi-Prantsuse tiim Koen Hermans-Nicolas Musset (WSP Zabel, 43 p), teiseks tuli hollandlane Etienne Bax koos lätlase Kaspars Stupelisega (WSP Zabel, 40 p) ja kolmandaks valitsevad maailmameistrid Marvin Vanluchene-Ben van den Bogaart (Belgia-Holland, VMC Zabel, 38 p).

Bax-Stupelis tõusid MM-liidriks ja nendel on võrdselt 80 punkti Marvin Vanluchene-Ben van den Bogaart tiimiga, kolmandad on Hermans-Musset (72 p), Varik-Daiders langesid neljandalt kohalt kaheksandaks olles kogunud 41 punkti.

Järgmine MM-etapp sõidetakse 22. aprillil Hollandis Oldebroekis. MM-karussell külastab ka traditsiooniliselt Eestit ning tänavu toimub MM-etapp Kiviõli Motofestivali raames 9. juunil.'

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles