Postimees TV: Houstoni ATP tenniseturniiri võitis 22-aastane üllataja Christian Garin

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval päästis Tšiili tennisist Christian Garin Houstoni ATP turniiril 5 matšpalli teise asetusega Jeremy Chardy vastu. Neli päeva hiljem tõstis ta pea kohale oma esimese ATP võidukarika.

Veel aasta tagasi ei kuulunud Garin 200 parima meestennisisti hulka. Täna murdis ta end värskes ATP edetabelis esimest korda viiekümne parima hulka, tõustes 47. kohale.

«Viis päästetud matšpalli Jeremy Chardy vastu andsid mulle väga palju eneseusku. Ma teen roppu tööd ja lõpuks hakkan maitsma tehtud töö vilju. Tennist mängides olen ma õnnelik,» ütles Garin.

Houstoni turniiri finaalis alistas ta Norra esinumbri, 20-aastase Casper Ruudi (ATP 68.) kolmes setis 7:6 (4), 4:6, 6:3.

22-aastane tšiillane võitis kuus aastat tagasi juunioride tiitli Roland Garrosil. Ta oli võidu üle äärmiselt õnnelik ning ütles, et talle ei jõua see veel kohale. «Pärast Prantsuse lahtiste juunioride tiitlivõitu on olnud väga palju muudatusi. Ehk liigagi palju. Mul on olnud probleeme treeneritega ning kolisin Hispaaniasse. Kuigi tennis on väga kallis spordiala, on vanemad mind alati toetanud, sest neilegi meeldib see mäng.»

«Ma ei oodanud, et võiksin sel aastal ATP turniiri võita, kuid nüüd mil see on juhtunud…ütleme nii, et ma olen maitse suhu saanud. Proovin võimalikult palju võistelda, nii kõvakattega kui ka muruväljakutel,» rääkis Garin, kes on esimene ATP turniiri võitnud Tšiili tennisist 10-aastase vaheaja järel. Viimati sai sellega hakkama Fernando Gonzalez Vina del Mari. 

2019. aastal oma esimese ATP turniiri võitnud tennisistid:

Mängija                       Vanus           Turniir

Alex de Minaur                19             Sydney 

Tennys Sandgren             27            Auckland 

Juan Ignacio Londero       25             Cordoba 

Reilly Opelka                   21             New York

Laslo Djere                     23             Rio de Janeiro

Radu Albot                      29             Delray Beach

Christian Garin                 22             Houston

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles