Liliu tõusis vooru parimaks mängijaks, hooaja kokkuvõttes troonib aga üllatusnimi

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liliu (nr 11) heitlemas Märten Kuusega, kes InStati näitajate põhjal seni FC Flora parim mängumees.
Liliu (nr 11) heitlemas Märten Kuusega, kes InStati näitajate põhjal seni FC Flora parim mängumees. Foto: Eero Vabamägi

Esimeses viies voorus kuivale jäänud koduse jalgpalli Premium liiga mullune suurim väravakütt Liliu sai eelmisel nädalavahetusel pudelilt korgi maha. Nõmme Kalju ründeliider tõusis statistiliste näitajate poolest läinud nädalavahetuse parimaks mängijaks.

Kalju alistas pühapäeval Tartu Tammeka 2:0, mõlemad väravad lõi nimelt Liliu. Erinevaid statistikanäitajaid võrdlev ning nende põhjal igale mängijale ja võistkonnale koondhinde koostav agentuur InStat reastas Premium liiga 6. vooru paremad pallurid selliselt: Liliu 327, Jevgeni Budnik (Levadia) 316, Muhammed Sanneh (Paide) 278.

Senise hooaja kokkuvõttes troonib aga vastava pingerivi tipus ehk mõneti ootamatult Vlasi Sinjavski (269). FC Flora vasakääre edu pant peitub triblamisoskuses – ta on vastase ette võtnud 43 korda ja 27-l neist väljunud duellist võitjana. Mõlemas arvestuses on Sinjavski näit absoluutset parim.

Talle järgneb InStati koostatud edetabelis Levadia trio Budnik (259), Jevgeni Ossipov (257) ja Igor Žurahhovski (255). Flora keskväljaaju ja kõigist enim väravasööte (neli) andnud Konstantin Vassiljevi leiab seni üheksandalt tabelirealt (247).

Meeskondi kõrvutades on InStat kuue kohtumisega saanud kirja sellised reitingud: Flora 246, Levadia 239, Kalju ja Paide 222.

Tähelepanuväärne, et enim rünnakuid on kirja läinud Kaljule (119 Levadia 106 ja Flora 103 vastu), kuid sellest hoolimata asub tiitlikaitsja tabelis alles neljandal kohal, liidritest Levadiast ja Florast juba kaheksa punkti kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles