Budõlin jälle olümpiamedali võrra rikkam

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Budõlini Sydney olümpia asendusmedal
Aleksei Budõlini Sydney olümpia asendusmedal Foto: facebook.com

Ligi 10 aastat tagasi Sydney olümpialt võidetud pronksmedalist õnnetult ilma jäänud judoka Aleksei Budõlinile saadeti Rahvusvahelisest Olümpiakomiteest viimaks medali duplikaat, millel käis täna EOK-s järel tema tütar Malena. 

Kuivõrd Aleksei Budõlin elab praegu Šveitsis, kus treenib sealset rahvuskoondist, ei saanud ta seetõttu medali üleandmise juures viibida. Asendusmedali andis tema tütrele EOK spordidirektor Martti Raju.

Aleksei Budõlini tütar Malenale andis tema isa medali üle EOK spordidirektor Martti Raju.
Aleksei Budõlini tütar Malenale andis tema isa medali üle EOK spordidirektor Martti Raju. Foto: facebook.com

Budõlini Sydney olümpia pronks ning üks MMi-medal läksid kaotsi juba 2010. aastal, kui USA-s judoreisil viibinud judoka lendas tagasi Eestisse. Budõlinil olid hinnalised medalid kaasas, et neid noortele judokatele näidata ning lennujaamas otsustas ta need pagasi ülekaalu vältimiseks sõbra äraantava pagasi juurde lisada. Paraku läks pagas koos medalitega kaduma ning seda pole tänini leitud.

Ehkki Budõlin palus kohe abi EOK-lt, kes tema nimel ROK-iga suhtles - ning hiljem ka peaminister Jüri Rataselt -, kulus ligi 10 aastat, enne kui tema uus olümpiamedal Eestisse jõudis. Asjaajamist raskendas nimelt see, et Budõlinil puudus juhtunu kohta politseiraport. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles