Eesti jooksja võitis Berliinis rajarekordiga maanteejooksu

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Abner (vasakul) ja Leonid Latsepov.
Mark Abner (vasakul) ja Leonid Latsepov. Foto: Marko Mumm / EKJL

Leonid Latsepov võistles 13. aprillil Berliinis Airport Night Run 10 km maanteejooksus, mille võitis isikliku ja ka rajarekordiga 31.13, edestades lõpuspurdiga teisena lõpetanud sakslast kolme sekundiga.

«Parandasin isiklikku rekordit 54 sekundiga. Tegemist oli ametlik 10 km rajaga. Jooks toimus 13. korda uue lennujaama väljakul. Lennujaam on ehitatud, kuid pole veel avatud. Ilm oli jahe ja vaikne, asfalt ideaalselt sile ja konkurents paras,» ütles Latsepov ajakirja Jooksja Jooksuportaalile.

«Sel päeval õnnestus oma maksimaalset tulemust näidata. Peale esimest kilomeetrit jooksime kolmekesi. Algus tundus väga kerge. Esimene pool tuli ajaga 15.25. Teisel poolel puhus vastutuul ja tempo langes. Kaheksandal kilomeetril hakkasin maha jääma, kuid kilomeeter enne lõppu võtsin ennast kokku, kiirendasin ja sain liidri kätte. Kolmas mees oli juba maha jäänud,» ütles Latsepov, kes tegi otsustava kiirenduse tegin 200 m enne lõppu.

Latsepovi sõnul ei olnud alguses tal seda jooksu üldse plaanis, kuid treener pakkus võimalust osaleda ja klubikaaslastega võitu jagada. Saksamaal võistleb Latsepov spordiklubi Olympia 88 eest, Eestis ja rahvusvahelistel võistlustel Sparta eest. 7. aprillil, mil Tiidrek Nurme püstitas Hannoveri maratonil isikliku rekordi, jooksis Leonid Latsepov Hannoveris 10 km distantsil, mille samuti võitis ajaga 32.10. «Pidin terve maa üksi jooksma, sest konkurentsi polnud,» tõdes Latsepov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles