Eesti poisid pistavad rinda Ida-Euroopa vägevatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall. Illustreeriv foto.
Võrkpall. Illustreeriv foto. Foto: AFP / Scanpix

Täna Rewalis Euroopa meistrivõistluste valikturniiri alustavad Eesti 1991. aastal ja hiljem sündinud võrkpallipoisid lähevad vastamisi Ida-Euroopa eliitkoondiste Poola, Ukraina ning Valgevenega. Neljas alagrupikaaslane on eeldatav autsaider Taani.

«Veksleid ma välja ei käi. Ettearvamatu on see noorte võrkpall,» lausus peatreener Egon Edo portaalile volley.ee. «Kodusaalis mängiv Poola on kindlasti favoriit, Taani noored pole kunagi kõvad olnud. Üritame jõuda kahe parema sekka ja pääseda 4.-9. aprillini Rotterdamis peetavale finaalturniirile.»

Terviseprobleemide ja õpperaskuste tõttu jäid kaks mängijat koondisest eemale. «Meie trumbiks on kaitsemäng. Kui see element on korras, paraneb hoobilt ka rünnak,» ütles Edo.

Mängud toimuvad paari tuhande elanikuga külla ehitatud suures hallis, mille kõrgus on kohapeal viibiva Eesti Võrkpalli Liidu peasekretäri Henn Vallimäe hinnangul umbes 15 meetrit.

Millegipärast on saali lõunapoolne külg valmistatud klaasist ja sinna pole võimalik ette tõmmata päikest varjavat katet. Kui päike segab täna kell 15.30 algama pidavat Valgevene – Taani kohtumist, nihutatakse turniiri algust edasi.

EESTI KOONDIS

Sidemängijad: Martti Keel (187 cm, Pärnu VK), Kusti Nõlvak (186, Tallinna Kalev)

Diagonaalründajad: Germo Valgenberg (194, Pärnu VK), Rauno Tamme (186, Viljandi SK)

Nurgaründajad: Allar Uuetoa (187, Viljandi SK), Olari Venno (196, Tartu SK Duo), Henri Treial (201, Võru SK), Rauno Liivrand (189, Pärnu VK)

Temporündajad: Jaagup Pihu (197, Viljandi SK), Mihkel Tanila (197, Saaremaa SK), Siim Teder (196, Viljandi SK)

Libero: Märt Pajusalu (187, Pärnu VK)

Peatreener: Egon Edo (Viljandi SK)

Abitreener: Villi Vantsi (Türi VK)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles