Endine F1 sarja maailmameister: Ferrari tiimikorraldused on selgelt liiga karmid

Postimees Sport
Copy
Ferrari sõitjad Charles Leclerc (number 16) ja Sebastian Vettel Bahreini vormel 1 etapil.
Ferrari sõitjad Charles Leclerc (number 16) ja Sebastian Vettel Bahreini vormel 1 etapil. Foto: HAMAD I MOHAMMED / REUTERS

Endine vormel 1 sarja maailmameister Nico Rosberg kritiseeris teravalt Ferrari meeskonna otsuseid seoses tiimikäsklustega, mida noorele Charles Leclercile jagatud on. 

«See varajane tiimikorraldus Hiina etapil oli küll liiga karm. Ma arvan, et Leclerc peab sellega leppima, et ta on nüüd mõnda aega meeskonna teine sõitja ja teeb tööd Sebastian Vetteli heaks,» vahendab Gpblog Rosbergi sõnu.

Ferrari meeskond on Leclerci puhul kasutanud meeskonnakäsklusi igal etapil. Viimasel etapil Hiinas rikkus see noore piloodi sõidu ning lõpuks lõpetas Leclerc etapi alles viiendal kohal.

«Minu isiklik arvamus on see, et Hiinas tehtud otsus oli siiski liiga karm. Andke noorele mehele vähemalt veidi rohkem aega enda kiirust näidata ja end tõestada. Ferrari ei lasknud isegi ühe ringi jagu Leclercil end korralikult tõestada,» rääkis Rosberg.

«Lõpuks ei suutnud Vettel ise sugugi kiiremini sõita, vahed olid vaid kümnendikes. See pole ju piisavalt sellise otsuse vastuvõtmiseks. Lisaks rikkus selline otsus Leclerci sõidu, Max Verstappen pääses sellise taktikalise lükke pärast Leclercist mööda. Ferrari majandas oma sõitjatega väga kehvasti,» lausus Rosberg lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles