Spurs surub Jokicit ja Nuggetsit aina enam audi poole

Ville Arike
, reporter
Copy
Spursi mängujuht Derrick White (paremal) mängib nii pildil nähtavas olukorras kui ka terves mängus üle oma Nuggetsi kolleegi Jamal Murray.
Spursi mängujuht Derrick White (paremal) mängib nii pildil nähtavas olukorras kui ka terves mängus üle oma Nuggetsi kolleegi Jamal Murray. Foto: Eric Gay/AP/Scanpix

Põnevaid play-off-seeriaid ei paku mitte ainult Euroliiga, vaid ka NBA korvpallurid, keerulisse seisu on sattunud Läänekonverentsis teise asetuse saanud Denver Nuggets. San Antonio Spurs sai seeria kolmandas mängus Nuggetsist jagu 118:108 ja juhib kokkuvõttes 2:1.

Erinevalt Euroliigast pääseb ookeanitaguses sarjas edasi alles nelja võiduga, ent kui Spurs ses seerias omal väljakul enam ei kaota, ongi kõik klaar. Seejuures on nende meeskondade tänavuse hooaja seni San Antonios toimunud mängude saldo 3:0 Spursi kasuks.

Viimatises kohtumises kerkis kangelaseks eelmise, NBA debüüthooaja põhiliselt G-liigas veetnud, kuid tänavu Spursi põhimängujuhiks tõusnud Derrick White, kes viis karjääri suurima punktisumma 36ni. Tema 21 pealeviskest tabas tervelt 15.

Põhjus oli lihtne. Seeria teises, Denveris peetud mängus pööras Nuggets suure kaotusseisu 114:105 võiduks tänu mängujuhi Jamal Murray viimasel veerandajal visatud 21 punktile. Nüüd surus White Murrayt avavilest lõpusireenini väljaku mõlemas otsas ja seda tunnustas ka peatreener Gregg Popovich. Murray saagiks jäi 31 minutiga kõigest kuus punkti ja kaks korvisöötu.

«Pole kahtlustki, et White mõtles viimastel päevadel ainult Murray neljanda veerandaja esitusele,» vahendas ESPN Nuggetsi peatreeneri Michael Malone’i pärast kolmandat kohtumist öeldut. «White poleks nagu kaks päeva süüa saanud. Ta oli näljane ning ta andis väga valju ja selge signaali. Mind teeb murelikuks viis, kuidas meie mehed sellele vastasid.»

Nuggetsi parimaks kerkis Nikola Jokic 22 punkti, kaheksa lauapalli ja seitsme korvisööduga. Võitjail toetasid White’i DeMar DeRozan 25 ja LaMarcus Aldridge 18 punktiga.

Seejuures viskas Spurs kolmesekundialast koguni 62 punkti. «Nad ründasid meie korvialust hästi. Nad elasid seal. Me kõik peame tegutsema distsiplineeritumalt ja keskendunumalt,» lausus Jokic.

Popovicilt päriti, kas võõrsil ühe võidu saamine mõjus Spursi mentaliteedile hästi, ning legendaarne treener andis taas legendaarse vastuse: «Mis mentaliteet? Ma ei tee mingeid psühholoogilisi teste täna ega muul ajal. See on mängijate töö, nad lähevad ja mängivad, ning sama teeb Nuggets. Meie püüame võita ja Nuggets püüab. See on võitlussport ja kogu lugu.»

Teiste seeriate seisud enne läinud ööl toimunud mänge: Golden State – LA Clippers 2:1, Portland – Oklahoma City 2:0, Houston – Utah 2:0, Milwaukee – Detroit 2:0, Toronto – Orlando 1:1, Philadelphia – Brooklyn 2:1, Boston – Indiana 2:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles