Olümpiapääset jahtiv Eesti kurlingupaar alustas MMi ülekaaluka võiduga

Silver Tabo
, reporter
Copy
Marie Turmann ja Harri Lill.
Marie Turmann ja Harri Lill. Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Eesti kurlingumängijad Marie Turmann ja Harri Lill alustasid Norras Stavangeris peetavat segapaaride MMi võidukalt, kui alistasid alagrupimängus tulemusega 13:1 Mehhiko paari.

Homme läheb Eesti esmalt vastamisi Slovakkiaga, kes kaotas täna numbritega 0:10 Norrale, ning seejärel ootab ees matš Belgiaga. Lisaks eelnimetatutele kuuluvad D-alagruppi Saksamaa, Leedu, Norra ja Šotimaa.

Segapaaride kurlingu MMil võistleb tänavu rekordilised 48 võistkonda. Edasi play-off’i pääseb ainult iga grupi kaks paremat, lisaks kuue grupi peale neli edukamat kolmanda koha omanikku. Seega peavad kahe alagrupi kolmanda koha tiimid alustama tuleval aastal nõrgemas seltskonnas. Esmakordselt mängivad MMil sel aastal Kosovo, Mehhiko, Nigeeria, Saudi Araabia ja Ukraina kurlingupaarid.

Otseselt veel olümpiapunkte ei jagata, kaudselt aga küll. Üha kasvava populaarsuse tõttu lüüakse järgmisest aastast tiimid kahte lehte, A- ja B-divisjoni. Kõrgemasse seltskonda pääseb tänavuselt MMilt 16 paremat, lisaks saab sinna koha järgmise aasta B-divisjoni neli paremat. Olümpia kvalifikatsioonipunkte – neid hakatakse jagama järgmisest kevadest – on aga võimalik teenida ainult A-divisjonis. Seetõttu on ka tänavune suurvõistlus Pekingi OMi seisukohalt oluline.

Segapaariskurlingu maailmameistrivõistlused toimuvad 20.–27. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles