Guardiola ülistas City lootusi elus hoidnud 18-aastast poolkaitsjat

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phil Foden
Phil Foden Foto: Phil Noble / REUTERS

Manchester City peatreener Pep Guardiola jagas kiidusõnu 18-aastasele Phil Fodenile, kelle värav kindlustas nädalavahetusel Cityle 1:0 võidu Tottenhami üle.

Fodenil on sel hooajal Inglismaa kõrgliigas kirjas 12 kohtumist, millest põhikoosseisus on ta alustanud kahte. Nädalavahetusel pidas City meistritiitli mõttes ülitähtsa mängu Tottenhamiga ning Guardiola tegi paljudele üllatava valiku, kui eelistas põhikoosseisus noormängijat David Silvale. Tagantjärele oli tegemist targa käiguga.

«See kutt on eriline,» ütles City peatreener Guardiola, kes asus klubi eesotsa kolm suve tagasi. «Kui siia tööle tulin, ütles klubi direktor, et sa pead ühe mängijaga kokku saama. Ta tuligi meie treeningule ning olin temast kohe vaimustuses,» ütles Guardiola.

Guardiola sõnul tuleb noormängijaid koosseisu tuues alati ettevaatlik olla. Kiired esiletõusud võivad lõppeda kiire langusega. «Aga mul pole tema osas kahtlusi olnud. Ta on iga kord olnud väga hea. Tal on taset, et selle klubi eest mängida. Ja suurtes meeskondades kanda kinnitada pole üldsegi mitte lihtne,» sõnas peatreener.

Kuigi Liverpool juhib Inglismaa kõrgliigat 88 punktiga, jääb Manchester City mängu vähem pidanuna neist maha vaid punktiga ehk trumbid liigatiitli võitmiseks on City käes. Kolmapäeval kohtub City võõrsil Manchester Unitediga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles