«Argentina MM-ralli eelvaade»: Tänak asub mullust võitu kaitsma, Ogier jahib esimest

Postimees Sport
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Autoralli MM-sarjas on sel nädalavahetusel kavas hooaja viies etapp, kui kihutatakse võidu aasta pikimal (349,48 km) rallil Argentinas. Kas Toyota meeskonna ridades mullu hooaja esimese rallivõidu teeninud Ott Tänak ja Martin Järveoja suudavad edu korrata? Kuidas valmistusid meeskonnad Lõuna-Ameerika väljakutseks? Vaata Argentina kruusaralli sissejuhatavat saadet Postimehe ja Kanal 12 vahendusel kolmapäeval algusega kell 21.30, teksti loeb Karl Mihkel Eller.

«Kui ma eelmisel hooajal Argentina etapi võitsin, siis ei saa ma ka sel hooajal madalamat tulemust sihtida. Seega on mu Argentinas ainult üks eesmärk,» rääkis Tänak ralli eel.

Argentina rallil on viimase kuue aasta jooksul olnud kuus erinevat võitjat, kuid kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier (Citroën) pole nende hulka mahtunud. Õhus on taaskord küsimus, kas valitsev meister suudab lõpuks teda Argentinas kimbutavast ebaõnnest võitu saada.

«Argentina on Citroën tavaliselt lahkelt kohelnud, seega loodame, et kui mina Citroënis tagasi olen, suudame üheskoos ka auto finišisse tuua,» hellitas Ogier lootusi.

Autoralli MM-sajas ootab sõitjaid ees nii-öelda Lõuna-Ameerika turnee, kuna esmalt on juba sel nädalal ehk 25.–28. aprillini kavas Argentina ralli ning siis kohe 9.–12. mail esimest korda WRC-kalendrisse kuuluv Tšiili ralli. Mõlemad etapid sõidetakse kruusasel pinnasel.

MM-sarja üldseis sõitjate arvestuses:

  1. Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis WRT) 82 punkti
  2. Sébastien Ogier (Citroën Total WRT) 80
  3. Ott Tänak (Toyota Gazoo Racing WRT) 77
  4. Elfyn Evans (M-Sport Ford WRT) 43
  5. Kris Meeke (Toyota Gazoo Racing WRT) 42
  6. Esapekka Lappi (Citroën Total WRT) 26

MM-sarja üldseis tootjate arvestuses:

  1. Hyundai 114
  2. Citroën 102
  3. Toyota 98
  4. M-Sport 70
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles