Balkani värk: Aadria liiga otsustava finaalmängu eel loobiti külalismeeskonna pihta kõike võimalikku

Toimetas Ville Arike
Copy
Belgradi Crvena Zvezda fännid.
Belgradi Crvena Zvezda fännid. Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL / PA Images / Scanpix

Endise Jugoslaavia territooriumil mängitava Aadria korvpalliliiga otsustavas finaalmängus alistas Belgradi Crvena Zvezda küll Podgorica Buducnosti 97:54 ja jäi seerias peale 3:2, kuid kaotajad leiavad, et tulemus tuleks tühistada.

«See oli kõige ebaprofessionaalsem korvpallisündmus, midagi niisugust ei saa lubada,» rääkis kaotajate tagamees Norris Cole portaalile Eurohoops. «Aadria liigal peaks toimunu pärast häbi olema. Meie poole loobiti toole, jooke, münte ja kõike muud. Nende fännid jooksid väljakule ja rikkusid meie soojenduse, pidime väljakult lahkuma. See oli täiesti ohtlik ja lubamatu!

Mäng poleks tohtinud toimuda. Kuid meid ähvardati liigast diskvalifitseerida, kui me ei naase väljakule.»

Sel hooajal Euroliigas mänginud Montenegro klubi lisas omapoolses avalduses: «Kui meie mängijad ilmusid saali, algas seal täielik hüsteeria, nende poole hakati viskata kõikvõimalikke kõvasid asju. Umbes 40 fänni tulid Buducnosti pingi juurde ja ründasid füüsiliselt meie mängijaid Norris Cole'i, Earl Clarki, Nemanja Gordicit. Üks fänn viskas Gordicit tooliga.»

Probleeme oli olnud ka eelmisel, Podgoricas peetud mängul, kus kohaliku klubi fännid lärmasid öö läbi Crvena Zvezda hotelli ümbruses ja püüdsid segada vastasmängijate und. Ent sama juhtus ka Belgradis, kus pandi tööle tuletõrjesireenid.

Kui tulemus jääb jõusse, teenis Crvena Zvezda Aadria liiga võiduga järgmiseks hooajaks Euroliiga pileti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles