Ajalugu teinud Iraani naispoksija kardab kodumaale naasta

Postimees Sport
Copy
Sadaf Khadem
Sadaf Khadem Foto: Instagram

Teadaolevalt esimese iraanlannana ametlikul poksimatšil osalenud Sadaf Khadem ei julge enam kodumaale tagasi minna, sest kardab seal vahistamist.

24-aastane Khadem võitis aprilli teisel nädalavahetusel Prantsusmaal korraldatud amatöörmatšis Anne Chauvinit ning plaanis teisipäeval naasta Iraani pealinna Teherani.

Khadem pidi tagasi Iraani lendama koos treeneri, kunagise WBA-maailmameistri, Prantsusmaal elava iraanlase Mahyar Monshipouriga, kuid plaanid muutusid viimasel hetkel, kuna poksijad kuulsid, et neid ootab kodumaal hoopiski vahistamine.

BBC teatel pole Iraan ametlikult juhtunut veel kommenteerinud, kuid Khadem ise usub, et vahistamine ootab pigem teda kui tema treenerit.

«Osalesin Prantsusmaal ametlikus poksimatšis, aga kuna mul oli seljas vaid T-särk ja jalas shortsid, mis on kogu maailma jaoks täiesti normaalne, rikkusin siiski kodumaa reegleid,» ütles Khasdem Prantsusmaa väljaandele L’Équipe. «Ma ei kandnud pearätti ning mind treenis mees. Mõned ei suhtu sellesse hästi.» Iraanis nõutakse nimelt naissportlastelt, et nad kataksid isegi võisteldes kinni oma juuksed, kaela, käed ja jalad.

Pariisis asuva Iraani suursaatkonna esindaja teatas Reutersile, et nemad ei saa kommenteerida, kas Khademi ootab Iraanis vahistamine või mitte. Iraani poksiliidu juht Hossein Soori seevastu oli veendunud, et Khademi juhtunu eest küll vahistama ei hakata. «Poksiliidu vaatenurgast olid kõik tema teod isiklikku laadi,» ütles Soori.

Khademi võistlusriietust võib näha siit:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

آماده ای؟؟!!! . . . بزن بریم????? @balintporneczi ?

A post shared by Sadaf Khadem (@s_khadem) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles