Eesti korvpallikohtunik vilistab eurosarjas finaalmängu

Toimetas Kris Ilves
Copy
Korvpall. Pilt on illustratiivne.
Korvpall. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

FIBA Europe Cup sarjas algab kolmapäeval finaalseeria, kus lähevad vastamisi Sassari Dünamo (Itaalia) ja Würzburgi S. Oliver (Saksamaa). Mõlema meeskonna jaoks on tegemist ajaloo esimese Europe Cupi finaaliga.

Oma osa on esimeses finaalmängus ka eestlasel – nimelt vilistab kohtumist Sassaris meie kogenud vilemees Tanel Suslov. Koos eestlasega mõistavad mängul õigust horvaat Srdan Dozai ja venelane Aleksei Davõdov, kirjutab Basket.ee.

Würzburg oli veerandfinaalis kahe mängu kokkuvõttes 15 punktiga parem Kristjan Kitsingu kunagisest koduklubist Aarhusi Bakken Bearsist (75:76, 86:70) ja poolfinaalis alistati Kristjan Kanguri ning Janar Taltsi endine tööandja Pallacanestro Varese 89:66 ja 89:86. Koduses Bundesligas asetseb meeskond 15 võidu ja 14 kaotusega põhiturniiri üheksandal kohal. 

Sassari mängis veerandfinaalis Türgi klubi Pinar Karsiyaka vastu ning võitis kahe mängu kokkuvõttes 19 punktiga (87:68, 83:83). Poolfinaalis saadi kindlalt jagu Iisraeli klubist UNET Holonist numbritega 94:89 ja 105:75.

Europe Cupi võitja selgub samuti kahe mängu kokkuvõttes (kodus ja võõrsil). Finaalseeria teine kohtumine toimub 1. mail Würzburgis.

Hooajast 2015/16 peetava sarja on seni võitnud Fraport Skyliners (Saksamaa), Nanterre 92 (Prantsusmaa) ja Veneetsia Umana Reyer (Itaalia). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles