Uus Eesti jäätantsupaar sai debüüdil 9. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Allik ja Paul Bellantuono
Johanna Allik ja Paul Bellantuono Foto: Erakogu


Juulikuust koos uisutanud Eesti jäätantsupaar Johanna Allik – Paul Bellantuono tegi nädalavahetusel rahvusvahelise debüüdi – Ungaris peetud ISU võistlusel Santa Claus Cup olid nad juunioride klassis 31 paari seas üheksandad.


Tegelikult oli see Allikule ja Bellantuonole üldse alles teine võistlus, korra võistlesid nad ka USAs. «Närvi polnudki sees, hoopis põnevus oli, sest me ju ei teadnud, kuidas meid vastu võetakse,» tunnistas üksiksõidust jäätantsu siirdunud Allik. «Tulime võistlustele üsna tühja pagasiga, aga jäime mõlemad väga rahule.»

USAs olümpiahõbeda Anželika Krõlova juures treenivad Allik ja Bellantuono teenisid lühitantsu eest 39,78 punkti, mis andis neile 10. koha, vabatantsu hindasid kohtunikud 62,10 punktiga ning kokkuvõttes said nad 101,88 punktiga 9. koha. Esikoha said 139,89 punktiga Venemaa paar Valeria Zenkova – Valeri Sinitsin.

«Mõlemad kavad sõitsime puhtalt, ühtegi silmanähtavat viga polnud,» oli Allik rahul. «Meil polnud mingit ebakindlust, sest teadsime, mida peame tegema.»

Täna lendavad Allik ja Bellantuono Eestisse ning juba järgmisel nädalavahetusel osalevad nad Eesti meistrivõistlustel, kuid juunioride seas. Nimelt otsustas paar, et käimasoleval hooajal keskenduvadki nad vaid juunioride võistlustele. «Ma ei näe põhjust üldse seenioride sekka praegu trügida, kui juuniorideski on tase nii kõva,» selgitas Allik. «Eestil on juunioride MMil kaks kohta, loodame ühe endale võidelda.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles